Ο Γιαν Φαμπρ αναλαμβάνει το Ελληνικό Φεστιβάλ

Είναι γεγονός: ο  διεθνούς φήμης Βέλγος εικονοκλάστης σκηνοθέτης, χορογράφος και εικαστικός είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Ο Γιαν Φαμπρ αναλαμβάνει το Ελληνικό Φεστιβάλ

Είναι ίσως το μόνο όνομα που δεν είχε ακουστεί στα δημοσιογραφικά και καλλιτεχνικά «πηγαδάκια» ύστερα από την αποπομπή του Γιώργου Λούκου. Όπως, όμως, μόλις μας επιβεβαίωσε το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ο Γιαν Φαμπρ είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Λάτρης της Ελλάδας από παλιά, τακτικός επισκέπτης της χώρας μας με τα εικονοκλαστικά θεάματά του, ο Γιαν Φαμπρ αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε από την πλευρά του Υπουργείου κι έχει ήδη σχεδιάσει ένα concept στοχευμένο στην Ελλάδα, στην εμπειρία της κρίσης, στο ζήτημα του προσφυγικού όσο και στην ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιαν Φαμπρ και του Υπουργού Πολιτισμού, κατά την οποία θα γνωστοποιηθούν περισσότερα τόσο για το σκεπτικό του νέου διευθυντή όσο και για το φετινό πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τα "Σκυλιά" του Ανέστη Αζά έρχονται στην Πειραιώς 260

Μετά την περσινή "Δημοκρατία του μπακλαβά", ο σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα πρωτότυπο κείμενο για το ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής βίας, το οποίο συνυπογράφει με τον Γεράσιμο Μπέκα και τον Μιχάλη Πητίδη.

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.