Η Καίτη που έγινε Ριχάρδος

Εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά που θα παίζεται στο Εθνικό μέχρι τις 14/2, η Καίτη Κωνσταντίνου επωμίζεται τον πολυδιάστατο σαιξπηρικό ρόλο του Ριχάρδου Γ΄ στην παράσταση του Τάκη Τζαμαργιά στο Σύγχρονο Θέατρο από τις 17/2.

Η Καίτη που έγινε Ριχάρδος

Αδίστακτος εγκληματίας, δύσμορφος εκδικητής και σαρδόνιος φονιάς, ο Ριχάρδος ο Γ΄ είναι ένας από τους πιο αποκρουστικούς και συνάμα σαγηνευτικούς ήρωες του Σαίξπηρ.

Η Καίτη που έγινε Ριχάρδος - εικόνα 1

Εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά που θα παίζεται στο Εθνικό μέχρι τις 14/2, η Καίτη Κωνσταντίνου επωμίζεται τον πολυδιάστατο σαιξπηρικό ρόλο στο Σύγχρονο Θέατρο από τις 17/2.

Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης της, Τάκης Τζαμαργιάς: «Οικεία ως τηλεοπτικό πρόσωπο και απόμακρη ως σαιξπηρικός Ριχάρδος, συνθέτει το καταλληλότερο πλάσμα για να αποκαλύψει την κενότητα και την υποκρισία της εξουσίας, σε μια παράσταση με την αισθητική steampunk και με τη σκηνή να έχει μετατραπεί σε σύγχρονο σφαγείο».

Παίζουν ακόμη οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Πηνελόπη Τσιλίκα κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες

Ριχάρδος ο Γ΄

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η σπουδή του Σαίξπηρ πάνω στη δίψα της εξουσίας, με την Κ. Κωνσταντίνου στον ομώνυμο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τα "Σκυλιά" του Ανέστη Αζά έρχονται στην Πειραιώς 260

Μετά την περσινή "Δημοκρατία του μπακλαβά", ο σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα πρωτότυπο κείμενο για το ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής βίας, το οποίο συνυπογράφει με τον Γεράσιμο Μπέκα και τον Μιχάλη Πητίδη.