Αλλόκοτη αγρυπνία στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Ένα αφυπνιστικό μεταμεσονύκτιο happening στήνει στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ντέλλας
την προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Αλλόκοτη αγρυπνία στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Γνωστός από τις παραστάσεις «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» και «Ηλέκτρα, το τελευταίο αίμα», ο Κωνσταντίνος Ντέλλας δημιουργεί με φίλους καλλιτέχνες το BOUΛOUKI PROJECT και παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μία μεταμεσονύκτια εμπειρία, καλώντας το κοινό σε μια αλλόκοτη όσο και αφυπνιστική αγρύπνια την προπαραμονή των Χριστουγέννων, από τα μεσάνυχτα της 23ης/12 μέχρι τις 4 π.μ. της 24ης, με το κοινό να προσέρχεται ό,τι ώρα και για όση ώρα επιθυμεί.

Ο πλήρης τίτλος είναι «Insomnia Greca-The Nativitas Insomnia- Η Αγρύπνια της γέννησης - Γιορτάζοντας τη γέννηση ενός θεού πρόσφυγα» και πρόκειται για μια ολική παρέμβαση στο κτίριο του θεάτρου -από τα υπόγεια μέχρι το Θόλο- με εγκαταστάσεις και performances γύρω από την έννοια «Ξένος» με τη συμβολή του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδας «ΜΕΛΙΣΣΑ». Ο θεατής μέσα από την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν,μπορεί να συμβάλλει βιωματικά στη δράση του Δικτύου, με τη συνδρομή διαφόρων φορέων, οι οποίοι θα προσφέρουν χρήσιμα και απαραίτητα αντικείμενα, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ετοιμάσει σακίδια που θα δοθούν στα παιδιά των προσφύγων για το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μία δράση που η «ΜΕΛΙΣΣΑ» πραγματοποίει εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα σε άλλες και θα συνεχίσει για όσο υπάρχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο θεατής με την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παίρνει ένα χάρτη, και θα ξεκινάει τη δική του περιήγηση στους διάφορους χώρους του θεάτρου, από τα υπόγεια έως το Θόλο, μέσα στην οποία μπορεί να δει, να θυμηθεί, να μάθει και να γίνει ο ίδιος μέρος των όσων θα συμβαίνουν. Στο τέλος θα υπάρχει ένας κοινός τόπος- ένα τραπέζι- με φαγητά από γυναίκες μετανάστριες αλλά και προσφυγικής καταγωγής, όπου θεατές και συντελεστές θα συνυπάρξουν, μέσα σε ένα αλλοιώτικο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αυτή είναι η πρώτη από τις τρεις αγρυπνίες που διοργανώνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο πλαίσιο του BOUΛΟUKI PROJECT, ο Κ. Ντέλλας σε τρεις χρονικές στιγμές, εμπνευσμένες από τρεις σημαντικές γιορτές (ξημερώνοντας Παραμονή Χριστουγέννων, ξημερώνοντας Καθαρά Δευτέρα, ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή).

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας -Καλλιτεχνική επιμέλεια
Κωνσταντίνος Ντέλλας

Δημιουργική ομάδα
Ανδρέας Σκούρτης
Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Νεφέλη Σωτηράκη

Μουσική σύνθεση – sound desigh
Αλέξανδρος Κτιστάκης

Οργάνωση παραγωγής
Μαρία Κωνσταντοπούλου


Προπώληση: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: 210 4143 310, 210 4143 320. Online μέσω www.ticketservices.gr και τηλεφωνικά στο 210 7234567 με πιστωτική κάρτα, καθώς και στην Πανεπιστημίου 39.

Περισσότερες πληροφορίες

Insomnia Greca

  • Performance
  • Διάρκεια: 240 '

Μεταμεσονύκτια διαδραστική περφόρμανς με βασικό άξονα την έννοια του «ξένου» στους χώρους του θεάτρου. O κάθε θεατής επιλέγει την ώρα εισόδου και εξόδου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.