3+1 σουρεάλ κωμωδίες για την κρίση

«Αν δεν μου δώσετε το δάνειο, θα πηδήξω τη γυναίκα σας» απειλεί ένας απελπισμένος υποψήφιος δανειολήπτης τον άτεγκτο τραπεζίτη στο «Δάνειο». Αυτό και άλλα τέτοια ευτράπελα συμβαίνουν στις σουρεαλιστικές χρηματοπιστωτικές κωμωδίες που παίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα, θυμίζοντάς μας πως για κάθε εποχή γράφεται το θέατρο που της αξίζει! 

3+1 σουρεάλ κωμωδίες για την κρίση

Όλα όσα μας καταδυναστεύουν μπουκάρουν (και) στα θέατρά μας – ευτυχώς, μέσα από το μεγεθυντικό φακό του σουρεαλισμού. Μεταξύ άλλων, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, εκτός από το φαρσικό «Δάνειο», παίζονται πλέον και τα «Animals», με μια ομήγυρη Νεοϋορκέζων αστών να εκτρέπεται, εν μέσω κρίσης, σε ζωώδεις συμπεριφορές. Στο Θέατρο Τέχνης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου (φωτό) σολάρει με τον σατιρικό του μονόλογο «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι», ενώ και στο Από Μηχανής περιμένουμε το ισπανικό «Οφσάιντ-Εκτός Παιδιάς» (από 25/1), όπου η δολοφονία του παππού φαντάζει ως η μόνη διέξοδος από την ανέχεια.

Περισσότερες πληροφορίες

Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Βαθιά στα οικονομικά (όσο και υπαρξιακά) προβλήματα εισχωρεί ο πνευματώδης σκηνοθέτης και ηθοποιός Β. Παπαβασιλείου με μια δική του σάτιρα

Το δάνειο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Αντιμετωπίζοντας την κρίση με χιούμορ: ένας απελπισμένος άντρας, για να πάρει δάνειο, απειλεί τον τραπεζίτη ότι έχει τον τρόπο να αποπλανήσει τη γυναίκα του.

Animals

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Στην πολιτική μαύρη κωμωδία, παρουσιάζοντας αντιπροσώπους διάφορων κοινωνικών παρατάξεων, ο συγγραφέας μιλά με χιούμορ και τρόμο για τα ένστικτα επιβίωσης των ανθρώπων της πόλης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.