Dio Horia Ακρόπολη

Επτά χρόνια από την ίδρυσή τους, τα Δύο Χωριά μετακομίζουν δίπλα στον Παρθενώνα, δύο μόλις λεπτά από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη θέση μίας αστικής έπαυλης της Ύστερης Αρχαιότητας (4ος αι. μ.Χ.) και επιστρέφοντας ξανά στις ρίζες, πίσω στην πηγή της δημιουργικότητας. Ο νέος χώρος στεγάζεται σε ένα καινούργιο, βιομηχανικής αισθητικής κτίριο, με αρχαιοελληνικά ευρήματα στον κεντρικό εκθεσιακό όροφο, καθώς και βυζαντινές ψηφίδες στην αυλή του, σε μια απροσδόκητη μείξη του ελληνικού και του διεθνούς, του παλαιού και του σύγχρονου.

Εκθέσεις

Ηλίας Καφούρος. Impersonal Trainer

  • Ζωγραφική

Ο Έλληνας εικαστικός παρουσιάζει την τρίτη ατομική του έκθεση στα Dio Horia. Οι ζωγραφιές του είναι, κάτα κάποιον τρόπο, αντιπροσωπεύσεις του κόσμου και συχνά αποκαλύπτουν αθέατες στιγμές της καθημερινότητας.

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 6 μ.μ.

  • Εως: 25/08

Ντόρα Οικονόμου. Gigantic

  • Εγκαταστάσεις

Στο έργο της Ντόρας Οικονόμου συναντάμε δύο βασικά στοιχεία: τις εμπειρίες από τα ταξίδια της και την αγάπη της για το να πειραματίζεται με χειροποίητες κατασκευές. Αφού επισκέφθηκε το Atlantic Rainforest στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και τους Μεγαλιθικούς Ναούς της Μάλτας, επέστρεψε στο εργαστήριό της και άρχισε να διπλώνει ρολλά οντουλέ, craft paper και χοντρό λευκό βαμβακερό ύφασμα, συχνά παρακολουθώντας YouTube tutorials για σχέδια origami και άλλες χειροτεχνίες. Τις γιγαντιαίες κατασκευές της παρουσιάζει τώρα στα Dio Horia.

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 6 μ.μ.

  • Εως: 20/07