Κύπρος΄74. Δεν ξεχνώ

Η έκθεση είναι αφιερωμένη σε μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας, την πανελλήνια συμπαράσταση στον λαό της Κύπρου, καθώς και στον συνεχή αγώνα του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα με έναν εύληπτο τρόπο. Οι αφίσες της έκθεσης παρουσιάζονται θεματικά και προέρχονται από την πλούσια Συλλογή Αφισών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Εκδόθηκαν με στόχο την ενημέρωση για εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Κύπρο, τα δυναμικά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις, τα πολιτικά μηνύματα, το κάλεσμα αλληλεγγύης προς τα θύματα της εισβολής. Αρκετές από τις αφίσες είναι έργα επώνυμων καλλιτεχνών, όπως των Τάσσου, Παναγιώτη Γράββαλου, Ανδρέα Άντη Ιωαννίδη, Τηλέμαχου Κάνθου, Ανδρέα Λαδόμματου, Λευτέρη Οικονόμου, Σπύρου Ορνεράκη, Σταματίας Τριβουλίδου κ.ά., ή μικρά γραφιστικά κομψοτεχνήματα ανώνυμων δημιουργών που αντικατοπτρίζουν το κλίμα και τον παλμό της εποχής. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Επιμέλεια: Δήμητρα Κουκίου, Πέτρος Παπαπολυβίου, Ιφιγένεια Βογιατζή, Άννα Κάνδια, Ανδρονίκη Μαρκασιώτη

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παλιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ιδρύθηκε από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος στα τέλη του 19ου αιώνα, στηρίζοντας σημαντικά την κοινωνία...

  • Αφιερώματα
  • τηλ.: 2103237617

Ώρες λειτουργίας:: Τρ.-Κυρ. (Ιούλιος-Αύγουστος): 10 π.μ. – 4 μ.μ. | Από 1/9-31/12: Τρ.-Παρ.: 9 π.μ. – 4 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. – 4 μ.μ.

Είσοδος: €15, €8

  • Εγκαίνια: 25/07
  • Εως: 31/12