Jan Fabre. I Am Blood

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα φιλοτεχνημένα με την τεχνική του ψηφιδωτού από την πρόσφατη δουλειά του καταξιωμένου δημιουργού, γεγονός που τονίζει το ενδιαφέρον και το σεβασμό του καλλιτέχνη για τις τεχνικές περασμένων εποχών. Ο Jan Fabre είναι γνωστός για την πολυδιάστατη αναγεννησιακή προσέγγιση της τέχνης, τη μελέτη της ιστορίας της, τη διασύνδεσή της με το χώρο της επιστήμης, αλλά και των παραδοσιακών τεχνικών. Τα επιτοίχια ψηφιδωτά της σειράς "MOSAICS", όπως και τα σχέδια από τη σειρά "Je suis sang" (2005) που επίσης παρουσιάζονται στην έκθεση, αποτελούν την εικαστική συνέχεια της ομώνυμης περφόρμανς. Η έκθεση εμπλουτίστηκε με τα σχέδια με μολύβι ΗΒ και αίμα σε χαρτί, που δημιουργήθηκαν το 2005, όταν το "Je suis sang" περιόδευε σε άλλες πόλεις και φεστιβάλ. Πολλά από τα έργα αποτελούν "αντιγραφές" παλαιότερων έργων του, που αποκτούν νέα ιδιοσυστασία, από την υιοθέτηση μιας άλλης καλλιτεχνικής πρακτικής. Τα ψηφιδωτά, στα οποία κυριαρχεί το χρυσό, ξεχωρίζουν για τη μινιμαλιστική τους αισθητική, ως προς το χρώμα και τη φόρμα, που εμπλουτίζεται από το γραπτό λόγο, με το χαρακτηριστικό γραφικό χαρακτήρα του καλλιτέχνη να συντίθεται και αυτός από ψηφίδες. Ο Fabre συνεχίζει να προκαλεί, να εμπνέει και να συγκινεί, αναδεικνύοντας την ομορφιά μέσα από την απλότητα και τη διαχρονικότητα των μορφών.


Επιμέλεια: Κατερίνα Κοσκινά

''The bubble blower of belief'', 2023. Από τη σειρά: ''I am blood'' (24 kt. gold tiles and smalti, h. 120,5x w. 100,5x d. 2 cm.
''The bubble blower of belief'', 2023. Από τη σειρά: ''I am blood'' (24 kt. gold tiles and smalti, h. 120,5x w. 100,5x d. 2 cm.

Crux Galerie

Σέκερη 4, Κολωνάκι

Τα δωμάτια ενός ισόγειου διαμερίσματος στο Κολωνάκι αξιοποιεί ως εκθεσιακό χώρο η Crux Galerie από το 2017, αντλώντας έμπνευση από τα salons της...

  • Μεικτά Μέσα
  • τηλ.: 213 0458911

Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 5-9 μ.μ., Σαβ.: 1-5 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

  • Εγκαίνια: 26/09
  • Εως: 16/11