Μια "Εμπειρία τέχνης εν κινήσει" από την Avis

Η Avis μαζί με τον εικαστικό Θανάση Λάλα, δημιουργεί τη συλλεκτική συλλογή Avis Art In Motion που, κάθε χρόνο, «ζωντανεύει» με μινιατούρες θρυλικών μοντέλων αυτοκινήτων.

Avis Porsche

Το αυτοκίνητο με τα χρόνια από απλό μεταφορικό μέσο έγινε τρόπος ζωής. Επηρέασε και καθόρισε την κουλτούρα της καθημερινότητάς μας. Η ιστορία του δημοφιλέστερου μέσου δημιούργησε τους δικούς της θρύλους. Μοντέλα που άφησαν εποχή. Που καθόρισαν τάσεις στην αισθητική, τον σχεδιασμό, στην ολιστική εφαρμογή της τέχνης. 

Στην AVIS, η αγάπη μας για αυτοκίνητο, όχι μόνο σαν μεταφορικό μέσο αλλά και σαν αντικείμενο εφαρμογής της ανθρώπινης δημιουργικότητας, μας οδήγησε σε μια ξεχωριστή συνεργασία. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον εικαστικό και δημοσιογράφο Θανάση Λάλα και δημιουργήσαμε μια μοναδική συλλογή από χειροποίητες συλλεκτικές μινιατούρες-γλυπτά, θρυλικών μοντέλων αυτοκινήτων.

Εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένες και ζωγραφισμένες στο χέρι μία-μία! Οι μινιατούρες-γλυπτά του Θανάση Λάλα είναι κυριολεκτικά μοναδικές. Καμία δεν είναι ίδια με την άλλη. Ξεχωρίζουν, όπως και τα μοντέλα που ζωντανεύουν.

Η ιστορία του Avis Art In Motion ξεκινά το 2019 με το πρώτο μικροσκοπικό έργο  τέχνης: μια χειροποίητη μινιατούρα Smart, φόρος τιμής στο urban chic "μικρό" με μήκος μόλις 2,5 μέτρα και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που "ανακούφισε"  τις μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο τη δεκαετία του ’90.

Από τότε, κάθε Χριστούγεννα, η συλλογή μεγαλώνει από τη βρετανική γοητεία του Mini Cooper και την εμβληματική νοσταλγία του Volkswagen Beetle, μέχρι τη διαχρονική κομψότητα του Citroen 2CV και την τολμηρή παρουσία του Fiat 500. Φέτος, η συλλογή Avis Art in Motion ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2024 με ένα αυτοκίνητο, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα αυτοκίνητο όλων των εποχών, την Porsche 911! Ένα μοντέλο που με τον δυναμισμό, την επιτάχυνση και την αδιαμφισβήτητη ομορφιά του, μας εμπνέει όλους για τη χρονιά που έρχεται.

Mini Cooper

Avis Mini Cooper

Γεννήθηκε ως Mini, αλλά εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους! Η παραγωγή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1959 και κράτησε 41 έτη, με συνολικά 5.505.874 πωλήσεις, εκ των οποίων 1,6 εκατ. από αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, που το έφεραν στο Νο1 των πωλήσεων στην ιστορία των βρετανικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Σύμβολο νεανικότητας και ανεξαρτησίας των Sixties, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του θρυλικού James Bond ενώ έλαμψε στις σκηνές καταδίωξης του The Italian Job (1969), που θεωρούνται από τις καλύτερες του είδους. Το 2001 παρουσιάστηκε το σύγχρονο MINI. Πιστό στην αρχική σχεδιαστική γραμμή αλλά με επιτυχημένους νεωτερισμούς, επέστρεψε δριμύτερο κατακτώντας  ξανά το κοινό.

Volkswagen Beetle

Avis Beatle

To πρώτο "παιδί” της Volkswagen και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και το μακροβιότερο. Ο λόγος για το θρυλικό Beetle (γνωστό ως Σκαραβαίος στα καθ’ ημάς) που σημείωσε δύο άφθαστα παγκόσμια ρεκόρ, τόσο στη διάρκεια παραγωγής (65 συναπτά έτη, από το 1938 έως το 2003) όσο και σε αριθμό αυτοκινήτων, με τη συνολική παραγωγή του να αριθμεί 21.529.464 οχήματα.

Citroen CV

Avis Citroen CV

Η αρχική ιδέα πίσω από το 2CV μας ταξιδεύει στα χρόνια του Μεσοπολέμου. Το σχεδιαστικό του concept ήταν εξαιρετικά ευφυές: ένα λιτό μοντέλο για τις ανάγκες των Γάλλων αγροτών, λειτουργικό αλλά και οικονομικό, ώστε να αντικαταστήσει το παραδοσιακό μέσο των αγροτών, το άλογο. Από εκεί άλλωστε προερχόταν και το όνομά του, ομόηχο με τη φράση Deux Cheveux (δύο άλογα). 

Porsche 911 Vintage, the One and Only

Avis Porsche 911 Vintage

Άλλαξε την ιστορία των σπορ οχημάτων για πάντα. Η εμβληματική Porsche 911, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα sportscar όλων των εποχών, ήταν έργο του θρύλου Ferdinand Porsche, εγγονού του ομώνυμου θρυλικού σχεδιαστή του VW Beetle. Η vintage Porsche 911 παράγεται πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα,  από το αρχικό μοντέλο μέχρι σήμερα, κυκλοφόρησαν 8 διαδοχικές γενιές της με τεχνολογικές βελτιώσεις και αμετάβλητη τη βασική σχεδιαστική ιδέα και το fastback αεροδυναμικό προφίλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.