Εντυπωσίασε η εικαστική έκθεση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Ο λόγος για την πολυμεσική έκθεση "Η ορδή: Ο άρχοντας της αταξίας (Lord of Misrule)".

Η ορδή

Εντυπωσίασε το κοινό και έβαλε την σφραγίδα της στην διαφοροποίηση που χαρακτηρίζει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Ρεθύμνου:  Ο λόγος για την πολυμεσική έκθεση "Η ορδή: Ο άρχοντας της αταξίας (Lord of Misrule)" που παρουσίασε το 11ο Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2025.

Το εικαστικό δρώμενο υλοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη και αποτέλεσε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη. 

Η ορδή

Η ορδή

Η ορδή

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής φιλοξενήθηκαν στο Ρέθυμνο 20 σπουδαστές και τρεις καθηγητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και άφησαν το στίγμα τους σε μια διοργάνωση που στο σύνολο της φέτος ήρθε να ανανεώσει και αναδείξει όχι μόνο την παράδοση των αποκριάτικων δρώμενων στην πόλη μας αλλά να ανοίξει φωτεινούς δρόμους για το μέλλον του θεσμού. 

Η ορδή

Η ορδή

Η ορδή

Η ορδή

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Μάνος Τσάκωνας δήλωσε: "Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αγγίζει τις τέχνες, εμπνέεται, σχεδιάζει, δημιουργεί. Ευχαριστούμε το 11ο Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Τον καθηγητή Βασίλη Βλασταρά, τον επίκουρο καθηγητή Κωστή Σταφυλάκη, τον εντεταλμένο διδάσκοντα Αντώνη Στοαντζίδη και τους 20 σπουδαστές που φιλοξενήσαμε στην πόλη μας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2025. Μετέτρεψαν το Σπίτι Πολιτισμού σε ένα διαδραστικό χώρο προσφέροντας με ήχο, φωτισμούς, ζωγραφική, γλυπτική και κατασκευές, μία ξεχωριστή εμπειρία στο θεσμό της πόλης μας".

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Αφροδίτη Παπαδουλή γεμίζει τον καμβά της με εικόνες της Αθήνας

"Πάντα εδώ θα γυρνώ" είναι ο τίτλος της νέας της έκθεσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/02/2025

Οι Δελφοί αποκτούν έναν τεχνητό "Κήπο της Πυθίας"

Μια νέα site-specific ανάθεση του PCAI στον καλλιτέχνη Charles Sandison.

"Το Δέντρο των Ψυχών - Η Αρχή": To μνημείο του Δήμου Αθηναίων για τα θύματα των Τεμπών

Μία μέρα μετά την γενική απεργία (28/2) όπου συμπληρώνονται δύο χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα γίνουν από τον Δήμο Αθηναίων τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη μνήμη των θυμάτων.

Μάρτιος στο Σπίτι του Ελύτη με μουσική, ομιλίες και ξεναγήσεις

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του μουσείου για τον Μάρτιο.

Επαναπατρισμός αττικού ληκυθίου: Μια πράξη επιστημονικής ακεραιότητας και σεβασμού στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά

Ο επαναπατρισμός ενός αττικού μελανόμορφου ληκυθίου από το Μουσείο Glencairn στην Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική πράξη αποκατάστασης της πολιτιστικής κληρονομιάς, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για ηθική διαχείριση μουσειακών συλλογών.

Ένας Μάρτιος γεμάτος πρωτότυπες δράσεις σε περιμένει στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων του μουσείου για τον ερχόμενο μήνα.

Παρουσίαση του βιβλίου "Φυλακές - Γυναίκες πίσω από τα σίδερα" με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Η παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου θα λάβει χώρα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.