"Η ακύρωση του μέλλοντος" παρουσιάζεται στο Cinobo Πατησίων

Οι εκδόσεις αντίποδες και ο κινηματογράφος διοργανώνουν παρουσίαση της συλλογής κειμένων του θεωρητικού Μαρκ Φίσερ, που μιλά για τον καπιταλιστικο ρεαλισμό.

Η ακύρωση του μέλλοντος

Οι εκδόσεις αντίποδες και το Cinobo Πατησίων (Πατησίων 79) διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 19:30 την παρουσίαση της συλλογής κειμένων του Μαρκ Φίσερ "Η ακύρωση του μέλλοντος". Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο επιμελητής της έκδοσης, μεταφραστής και κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και ο συγγραφέας και καθηγητής στο ΑΠΘ Νικόλας Σεβαστάκης.

Τα είκοσι δύο κείμενα του Φίσερ που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, κείμενα για τον καπιταλιστικό ρεαλισμό και για τη μυστική θλίψη του 21ου αιώνα, αποτελούν μια αντιπροσωπευτική επιλογή από το έργο του Μαρκ Φίσερ, που οργανώνεται γύρω από τους άξονες της δυσφορίας, της κουλτούρας και της πολιτικής.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ένα απόσπασμα του βιβλίου

"Προς το παρόν, η επιθυμία μας δεν έχει όνομα – αλλά είναι πραγματική. Η επιθυμία μας αφορά το μέλλον –μια διαφυγή από τα αδιέξοδα και την απέραντη έρημο των ατελείωτων επαναλήψεων του κεφαλαίου– και προέρχεται από το μέλλον – εκείνο το μέλλον όπου νέες αντιλήψεις, επιθυμίες, γνώσεις θα είναι και πάλι δυνατές. Μέχρι στιγμής, μπορούμε να συλλάβουμε αυτό το μέλλον μόνο μέσα από αναλαμπές. Είναι όμως στο χέρι μας να κατασκευάσουμε αυτό το μέλλον, τη στιγμή που –σε ένα άλλο επίπεδο– εκείνο ήδη κατασκευάζει εμάς: μια νέα μορφή συλλογικότητας, μια νέα δυνατότητα να μιλάμε σε πρώτο πληθυντικό. Κάποια στιγμή σε αυτή τη διαδρομή, το όνομα της νέας μας επιθυμίας θα μας φανερωθεί – και θα το αναγνωρίσουμε."

Περισσότερες πληροφορίες

Cinobo Πατησίων

Πατησίων 77-79 & Λεωφ. Αλεξάνδρας (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το "Νησί που ταξιδεύει στον χρόνο" είναι ένα βιβλίο για τη δύναμη να είμαστε ο εαυτός μας

Η συγγραφέας Δανάη Δραγωνέα επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα για εφήβους που μας καλεί να φανταστούμε κόσμους πιο ελεύθερους.

Η πρώτη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Μιχάλη Παπαδόπουλου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφική και κατασκευές από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα.

"Οι λουδίτες ήξεραν γιατί μισείς τη δουλειά σου"

Αυτό είναι ο υπότιτλος του βιβλίου "Σπάζοντας πράγματα στη δουλειά" του Γκάβιν Μιούλερ (εκδ. Εκτός Γραμμής) που παρουσιάζεται στο Match Point.

Το νεοσύστατο Μουσείο Γέσιου ζωντανεύει τη σημαντική ιστορία της Έδεσσας

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα, αναδεικνύοντας τη συμβολή της Έδεσσας και των "Αόρατων Αγωνιστών" της.

Ένα φρέσκο θεατρικό βιβλίο παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Οι εκδόσεις Βακχικόν διοργανώνουν την παρουσίαση του θεατρικού βιβλίου της Μαριάντζελας Κατσιαβριά: "Αγάπη ή πώς να γεννήσεις κάποιον απ' τον κώλο σου".