Το "Bagatelle Athens" άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Astir Marina Βουλιαγμένης, φέρνοντας το περίφημο κόνσεπτ και την πιο αυθεντική γαλλική εμπειρία και στην Ελλάδα. Σκούρο ξύλο, πράσινο και λευκό μάρμαρο, ορείχαλκος, πράσινος όνυχας, ρατάν, βελούδο, υποβλητικός φωτισμός και μια αίσθηση ιδιωτικότητας ενώνονται σε ένα καθηλωτικό σκηνικό, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.
Ο πολυβραβευμένος corporate chef Rocco Seminara και ο αναγνωρισμένος pastry chef Manon Santini, βασιζόμενοι πάντα στα κορυφαία εποχικά προϊόντα που προμηθεύονται από τους καλύτερους παραγωγούς, δημιουργούν πιάτα που μιλούν απευθείας στην καρδιά και έχουν σχεδιαστεί για να μοιράζονται.
Το μενού τους εκτελεί με συνέπεια ο executive chef του "Bagatelle Athens", Joseph Kahat, ο οποίος παρουσιάζει προτάσεις όπως το signature Bagatelle ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και πιπέρι Espelette, βιολογικό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κρούστα αλατιού, γαρίδες μαριναρισμένες σε λεμονοθύμαρο με ψητά κουμκουάτ και λευκό ψάρι σε ριζότο κολοκυθιού.
Στο επίκεντρο της εμπειρίας βρίσκονται τα δύο επιβλητικά μπαρ όπου έμπειροι mixologists σερβίρουν κλασικά και signature cocktails, αλλά και custom προτάσεις. Από τα signature ξεχωρίζει το Venus με παλαιωμένο τσίπουρο και μανταρίνι, το Lamiere dans Noir με μαστίχα, ροδάκινο και γκρέιπφρουτ, αλλά και το εξωτικό Roi Rubus με παλαιωμένο ρούμι και μπανάνα.
Σημειώστε πως στην άκρως ενημερωμένη λίστα κρασιών συναντάμε πολλές και ιδιαίτερες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, δίπλα σε εμβληματικές διεθνείς προτάσεις.
Astir Marina Βουλιαγμένης, Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη, 2144448240, bagatelle.com/venues/athens, Ig: @bagatelle_athens