Μια συλλογή διηγημάτων από έναν δικηγόρο και Tik Toker μόλις κυκλοφόρησε

Διαθέσιμη από τις εκδόσεις Κάκτος έγινε μόλις η συλλογή διηγημάτων "Ο δικαστής που αγάπησε το κακό" του Κωνσταντίνου Χατζηιωάννου.

Ο δικαστής που αγάπησε το κακό

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η συλλογή διηγημάτων "Ο δικαστής που αγάπησε το κακό" του Κωνσταντίνου Χατζηιωάννου από τις εκδόσεις Κάκτος.

Από το οπισθόφυλλο

Το ανά χείρας πόνημα ακροβατεί μεταξύ αλήθειας και ψεύδους, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. O αναγνώστης μπορεί να το δει ως ένα παιχνίδι νομικής και δικαστικής δοκιμασίας. Όλα τα πρόσωπα που παρουσιάζονται σε αυτό είναι φανταστικά. Ή, μήπως, όχι;

Μήπως είμαι εγώ, μήπως είσαι εσύ, μήπως είναι ο καθένας και η καθεμιά από εμάς; Απλοί καθημερινοί άνθρωποι –πολλές φορές πέραν πάσης υποψίας– δεν εγκληματούν και δεν οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθημερινά; Αλλά και ο δικαστής; Ένας δικαστής μπορεί όντως να αγαπάει το κακό, ακόμη κι όταν δεν το πράττει ο ίδιος;

Η ανάγνωση του βιβλίου, αυτής της ανατρεπτικής σειράς διηγημάτων μέσα από τις δικαστικές αίθουσες, από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα, μπορεί να το δείξει. Ο δικαστής είναι ένας άνθρωπος, όπως όλοι εμείς. Με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, με ελαττώματα, αλλά και με συναισθήματα. Κι όμως κρίνει τους πάντες. Παρουσιάζεται ως άμεμπτος και ηθικός, ενώ στο τέλος μπορεί να αγαπήσει το ίδιο το κακό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Ε. Χατζηιωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δικηγόρος ασχολούμενος με το ποινικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ενασχόλησή του με το δίκαιο δεν είναι μόνο στη δικηγορική πράξη, αλλά εκτείνεται και σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς έχει συγγράψει και δημοσιεύσει σειρά νομικών άρθρων, μελετών και βιβλίων αναφορικά με το ουσιαστικό και το δικονομικό ποινικό δίκαιο. Παράλληλα έχει εντρυφήσει στον κόσμο της φιλοσοφίας, αφού έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον γερμανικό ιδεαλισμό και το έργο του Hegel.

Αγαπημένες του ενασχολήσεις στον ολοένα και συρρικνούμενο λόγω επαγγέλματος χρόνο του είναι η κολύμβηση και το διάβασμα. Κάνει, όμως, δεύτερη καριέρα –όσο περίεργο εκ πρώτης όψεως κι αν φαίνεται– στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον λογαριασμό του στο Tik Tok, στον οποίο αναλύει νομικά ζητήματα με εκλαϊκευτικό και εύληπτο τρόπο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα λογοτεχνικό αναλόγιο για τον αγώνα κατά της έμφυλης βίας στο Δημαρχείο Αθηνών

Στο πλαίσιο της Orange Week Athens διοργανώνεται μία εκδήλωση όπου θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα βιβλία "Μικρές επικίνδυνες" και "Η φωνή της".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Δύο νέα βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Gutenberg

Βρείτε την ποιητική συλλογή ενός αγαπημένου ισπανόφωνου ποιητή αλλά και ένα βιβλίο-ορόσημο για τη μελέτη της φωτογραφίας.

Το ΜΙΕΤ τιμά με προσφόρες τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας (21/11)

Δείτε τις τρεις προτάσεις μας για τα φιλοσοφικά βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε με μια γενναία έκπτωση.

Ένα διήμερο φεστιβάλ ερευνά έναν Νέο Ενεστώτα

Έρχεται στο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο FAC Athens το Φεστιβάλ Πειραματικής Λογοτεχνίας και Επιτέλεσης A) GLIMPSE) OF).

Σε τιμή-ρεκόρ πουλήθηκε έργο του Γιάννη Τσαρούχη σε δημοπρασία

Ο πίνακας πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams.

Ο σουρεαλιστής ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε σαν σήμερα (21/11)

Ο αριστοτεχνικός καλλιτέχνης υπήρξε μία από τις πιο ιδιότυπες και χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του ευρωπαϊκού υπερρεαλισμού.

"Prints + Chips anyone?": Ένα χειροποίητο artbook φέρνει τη χαρακτική στο επίκεντρο

Το limited edition artbook χαρακτικής δημιουργήθηκε από την ομάδα Jour fix.