Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία μέσω της οποίας βιώνουμε τον κόσμο είναι αδιαφανής, υπάρχει η ανάγκη να επιστρέψουμε στα βασικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια έκθεση της Arte Povera είναι σημαντική σήμερα.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι Ιταλοί καλλιτέχνες Giovanni Anselmo, Alighiero Boetti, Pier Paolo Calzolari, Luciano Fabro, Jannis Kounellis, Mario Merz, Marisa Merz, Giulio Paolini, Pino Michelangelo Pistoletto, Emilio Prini και Gilberto Zorio άρχισαν να δημιουργούν έργα τέχνης με απλά υλικά και τεχνικές που ανέδειξαν τις φυσικές δυνάμεις της ενέργειας και τόνισαν τη σημασία του να είσαι παρών στο εδώ και τώρα.
Αυτοί οι καλλιτέχνες, ενωμένοι κάτω από τον όρο "Arte Povera" που επινοήθηκε από τον κριτικό τέχνης Germano Celant στα τέλη του 1967, κατανοούσαν τον άνθρωπο, το ζώο, το ορυκτό και τη φύση. Στα έργα τους χρησιμοποίησαν υλικά που σχετίζονται με την ιστορία της τέχνης, χωρίς διακρίσεις μεταξύ φυσικού και τεχνητού, ενσωματωμένου και τεχνολογικού.
Στο Bourse de Commerce - Pinault Collection στο Παρίσι, η επιμελήτρια Carolyn Christov-Bakargiev γιορτάζει με μια έκθεση τις ρίζες της Arte Povera, η οποία εστιάζει στη διαμόρφωση και τις φιλοσοφίες που το κίνημα έφερε στην περιοχή της Μεσογείου, υποστηρίζοντας παράλληλα τη σημερινή σχέση της Arte Povera με το έργο καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο.
Η έκθεση παρουσιάζεται έως 20 Ιανουαρίου 2025.