"Velvet Rage and Beauty": Η αναζήτηση της ομορφιάς στο έργο του Άντι Γουόρχολ

Η νέα έκδοση από τη Neue Nationalgalerie προβάλλει τις διαφορετικές πτυχές και θεματικές στην τέχνη του διάσημου δημιουργού.

Andy Warhol Velvet Rage and Beauty

Ο Άντι Γουόρχολ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο γνωστούς και πολυσυζητημένους καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα. Ενώ οι απεικονίσεις καταναλωτικών προϊόντων και διασημοτήτων τον οδήγησαν να γίνει διάσημος στο ευρύ κοινό, στοιχεία αυτών των έργων εντοπίζονται από την αρχή ως το τέλος της καριέρας του. Στα 80s, ο Γουόρχολ αναζητούσε συνεχώς το ιδανικό πρότυπο ομορφιάς, συγκεκριμένα την ανδρική ομορφιά, μέσα από τις εικόνες που δημιουργούσε.

Το βιβλιοπωλείο "Hyper Hypo" παρουσιάζει μία νέα έκδοση, επιμελημένη από τη Neue Nationalgalerie, στην οποία συγκεντρώνεται για πρώτη φορά αυτή η διαρκής αναζήτηση του καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά τα έργα δεν έλαβαν ποτέ τη δημόσια έκθεση και την αναγνώριση που τους αξίζει. Το βιβλίο "Andy Warhol: Velvet Rage and Beauty" προσφέρει μία συνολική εικόνα για την προσωπικότητα και τη φύση του Γουόρχολ, που κατά τη διάρκεια της ζωής του δεν έκανε ποτέ πραγματικό "coming-out".

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο κατάστημα και online.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Luigi Campi έγραψε μια ερωτική επιστολή προς τους δρόμους της Αθήνας

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο "Μετεωρίτης".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2024

Ο Πάνος Στασινός στις "Συναντήσεις με νέους ποιητές" του Ιανού

Ο συνεργάτης του Ιανού Θανάσης Πάνου συνομιλεί με τον ποιητή που εξέδωσε την πρώτη του συλλογή "Προϊστορία για έναν" στην ηλικία των 21 ετών.

"Προμηθέας Λυόμενος": Ένας αριστουργηματικός πίνακας ξαναβγαίνει στο φως

Στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου θα παρουσιαστεί το ιστορικό έργο του Δανού ζωγράφου Carl Bloch.

Έργα της Μαρίνα Αμπράμοβιτς παρουσιάζονται στο Μουσείο Moco του Λονδίνου

Η έκθεση "Healing Frequency" περιλαμβάνει ένα σημαντικό σύνολο δουλειάς που η καλλιτέχνιδα δουλεύει από τη δεκαετία του ’90.

Έρση Σωτηροπούλου: Η συγγραφέας πίσω και πέρα από το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Λίγο πριν την ανακοίνωση του φετινού νικήτη, εμείς γνωρίζουμε περισσότερο τη συγγραφέα που φημολογείται ότι είναι πιθανό να κερδίσει το βραβείο, μέσα από 4 βιβλία της που κυκλοφορούν.

"Communities Between Islands": Πώς η σύγχρονη τέχνη γίνεται μέσο ανάδειξης της νησιωτικότητας;

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης στο Ινστιτούτο Γκαίτε μιλούν στο "α" για τις ιστορικές ρήξεις και τους σύγχρονους περιβαλλοντικούς προβληματισμούς που απορρέουν από τις διαφορετικές νησιωτικές χρονικότητες.

Παρουσίαση του βιβλίου "Η φωνή στα χέρια της" στο Μέγαρο Μουσικής

Το νέο μυθιστόρημα της Ντορίνας Παπαλιού από τις εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζεται παρουσία της συγγραφέα αλλά και καλεσμένων μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.