Οι νέες κυκλοφορίες λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Πατάκη

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τα νέα τους λογοτεχνικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν προσεχώς.

Νέα βιβλία Πατάκης

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τα νέα τους λογοτεχνικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στις 10 Οκτωβρίου. Διαβάστε περισσότερα για αυτά στο κείμενο που ακολουθεί.

Ελληνική λογοτεχνία

Οι κόρες της Ελλάδας 3 - Η κάθαρση / Φιλομήλα Λαπατά

 

Αθήνα, έτος 1882. Μια υπόσχεση δίνεται σε έναν ετοιμοθάνατο πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος βασανίζεται από ένα μυστικό, και, ως αποτέλεσμα, το αρχείο μιας παλαιάς ανεξιχνίαστης υπόθεσης φόνου ανοίγει ξανά.

Μια γυναίκα, Ελληνίδα της Διασποράς, έπειτα από εικοσαετή απομάκρυνση επιστρέφει στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη, προκαλεί αναστάτωση στην πρωτεύουσα, και μαζί με την κόρη της ανατρέπει κοινωνικές ισορροπίες και αναστατώνει έναν ολόκληρο οίκο. Ένα σκάνδαλο, με τραγικές συνέπειες, βγάζει στη φόρα αλήθειες οι οποίες καταστρέφουν την εικόνα τελειότητας μιας σπουδαίας οικογένειας των μετεπαναστατικών χρόνων της Ελλάδας. Ένας ερωτευμένος αξιωματικός της Αστυνομίας, με τιμή και μπέσα, με λόγο-συμβόλαιο και παροιμιώδη καλοσύνη, σώζει μια Ατθίδα από βέβαιο εξευτελισμό.

Σ' έναν τόπο με σημαντικό ρόλο στα γεγονότα και στην Ιστορία, οι επιλογές και τα λάθη των ηρώων, οι κρυφές επιθυμίες, τα ψέματα, οι σκέψεις που δεν ειπώθηκαν, αλλά και η μνήμη ως κατάρα έχουν το δικό τους βάρος στην αφήγηση. Μια ιστορία όπου συνυπάρχουν η αγωνία, ο θυμός, η οργή, ο έρωτας, η έκπληξη, τα ψυχικά πάθη, η μετάνοια και, τέλος, ο αρχέγονος πόθος για κάθαρση ως ανάγκη της ψυχής.

Με το βάρος της ευθύνης για τα πρόσωπα και την ιστορία της Αθήνας κατά την περίοδο από το 1880 έως το 1900, η Φιλομήλα Λαπατά παραδίδει στους αναγνώστες το τρίτο μέρος της ιστορικής τριλογίας σε ένα αυτοτελές μυθιστόρημα το οποίο διαβάζεται απνευστί.

 

Ο θάνατος του συγγραφέα / Μανώλης Ανδριωτάκης 

 

Ένας συγγραφέας ζητά από μια Τεχνητή Νοημοσύνη να του γράψει ένα μυθιστόρημα με κεντρικό ήρωα έναν συγγραφέα ο οποίος ζητά από μια Τεχνητή Νοημοσύνη να του συνθέσει το σενάριο ενός παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας… το οποίο εκτυλίσσεται σε ένα πριβέ και μυστηριώδες Κέντρο ευεξίας με πρωταγωνίστρια την αποξενωμένη κόρη του. Ένοχα οικογενειακά μυστικά, ματαιωμένα όνειρα, θεωρίες συνωμοσίας διαπλέκονται και αποκαλύπτονται σαν πίστες που ξεκλειδώνουν η μία μετά την άλλη θολώνοντας τα όρια ανάμεσα στην επινόηση και την πραγματικότητα με μόνη σταθερά την αναζήτηση της αγάπης.

Ποιος είναι ο δημιουργός και ποιο το δημιούργημα;

 

Όταν νυχτώνει στα στενά / Καλλίδα Ζαχοπούλου

 

"Όλοι κατρακυλούσαμε μέσα στο ίδιο βαρέλι κι έτσι τα πρόσωπά μας έμοιαζαν. Στον χαμηλό φωτισμό των μπαρ η ηλικία έχανε το νόημά της, ο χρόνος γινόταν και πάλι σχετικός και τα όρια συγχέονταν σε χρωματιστές υδάτινες γραμμές".

Η Χαρά έχει τάσεις φυγής και στη Μάγδα αρέσουν και οι γυναίκες, ο Χρήστος χάνεται σε εγκεφαλικά μαρτύρια και ο Νίκος πίνει υπερβολικά πολύ. Μια παρέα που ξενυχτά και διαλύεται και συναρμολογείται με φόντο το χαοτικό κέντρο της Αθήνας. Μια παρέα που ζει σε ένα τοπίο κίτρινο, μπλε και κόκκινο, ένα τοπίο μαγικό με μπόλικες ερωτήσεις και ελάχιστες απαντήσεις.

Τα γεγονότα: ένας μεγάλος έρωτας, μια μεγάλη εγκατάλειψη, ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα, μια παραίτηση κι ένα ταξίδι. Η αφηγήτρια: εγκλωβισμένη στο εύφλεκτο κέντρο, όσο περισσότερα γνωρίζει, τόσο λιγότερα ξέρει. Το Όταν νυχτώνει στα στενά είναι ένα βιβλίο για σώματα που πέφτουν και σηκώνονται, σώματα που σουλατσάρουν κάθε που σουρουπώνει στα σοκάκια μιας ηδονικά σκληρής πόλης. Ανάμεσά τους, ο χρόνος και ο χώρος, θραύσματα καθημερινής ζωής και η αδιάκοπη μετακίνηση προς την αναπόφευκτη ενηλικίωση.

Ένα συγκινητικό αφήγημα για τον πόνο, τη λύτρωση και την αναζήτηση του ίδιου μας του εαυτού μέσα στο αστικό τοπίο.

 

Ξένη λογοτεχνία

Σαν αέρας / Άντα Ντ'άνταμο

Μτφρ.: Δήμητρα Δότση

Η Ντάρια είναι η κόρη, η μοίρα της οποίας σημαδεύεται ήδη από τη γέννησή της λόγω λανθασμένης προγεννητικής διάγνωσης. Η Άντα είναι η μητέρα, η οποία στο κατώφλι των πενήντα ετών ανακαλύπτει ότι είναι άρρωστη. Η ανακάλυψη αυτή γίνεται η ευκαιρία να απευθυνθεί άμεσα στην κόρη της και να της αφηγηθεί την ιστορία τους. Τα πάντα περνούν μέσα από τα σώματα της Άντα και της Ντάρια: καθημερινές μάχες, θυμός, μυστικά, αλλά και απροσδόκητες χαρές και στιγμές απέραντης τρυφερότητας. Οι λέξεις διασχίζουν τον χρόνο, σε ένα συνεχές πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν.

Αδύναμη / Λόρεν Ρόμπερτς

Μτφρ.: Βάσω Μελετιάδου

Θήραμα. Κυνηγός. Γεννημένοι ο ένας για τον άλλον. Στο βασίλειο της Ίλια έχουν θέση μόνο όσοι είναι ξεχωριστοί. Πριν από δεκαετίες, η Πανούκλα χάρισε ικανότητες στους Ελίτ. Όσοι γεννιούνται Κοινοί παραμένουν ακριβώς αυτό: συνηθισμένοι, εξοστρακισμένοι από το βασίλειο και περιφρονημένοι από την κοινωνία.

Κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα αυτό από την Πέιντιν Γκρέι, μια Κοινή που προσποιείται το Μέντιουμ για να περνά απαρατήρητη ανάμεσα στους Ελίτ. Όταν σώζει ανυποψίαστη τον Κάι Άζερ, έναν από τους πρίγκιπες της Ίλια, αναγκάζεται ξαφνικά να πάρει μέρος στις Δοκιμασίες Κάθαρσης, έναν βίαιο διαγωνισμό που σκοπό έχει να αναδείξει τις δυνάμεις των Ελίτ. Αν δεν τη σκοτώσουν οι Δοκιμασίες ή οι αντίπαλοί της, θα το κάνει ο πρίγκιπας για τον οποίο τρέφει απαγορευμένα συναισθήματα, σε περίπτωση που ανακαλύψει ότι η Πέιντιν είναι Κοινή.

Αμείλικτοι όρκοι / Ρεμπέκα Ρος

Μτφρ.: Βάσια Τζανακάρη

Tο επικό κλείσιμο της συγκλονιστικά ρομαντικής ιστορίας που ξεκίνησε με το Αντίπαλο δέος.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες απ' όταν η Άιρις επέστρεψε πληγωμένη και συντετριμμένη από το μέτωπο, όμως ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται. Ο Ρόμαν αγνοείται. Βρίσκεται χαμένος στο αντίπαλο στρατόπεδο και δε θυμάται τίποτα από το παρελθόν του, ούτε καν την Άιρις. Με την ελπίδα ότι οι αναμνήσεις του θα επιστρέψουν, αρχίζει να γράφει ξανά – μα αυτή τη φορά για λογαριασμό του εχθρού.

Όταν όμως ένα παράξενο γράμμα φτάνει στα χέρια του μέσα από την πόρτα της ντουλάπας, αρχίζει να αλληλογραφεί με ένα πρόσωπο μυστηριώδες και παράξενα γνώριμο. Καθώς η επαφή τους γίνεται πιο ουσιαστική, οι δυο τους θα βάλουν σε κίνδυνο τις καρδιές και το μέλλον τους, προκειμένου να αλλάξουν την πορεία του πολέμου.

Η κατάρα της αληθινής αγάπης / Στέφανι Γκάρμπερ

Μτφρ.: Πηνελόπη Τριαδά

Η Ιβάντζελιν Φοξ κατέφτασε στον Μεγαλοπρεπή Βορρά ψάχνοντας το ευτυχισμένο τέλος της ιστορίας της, και φαίνεται ότι επιτέλους το βρήκε. Είναι παντρεμένη με έναν όμορφο πρίγκιπα και ζει σε ένα θρυλικό κάστρο. Όμως η Ιβάντζελιν δεν έχει ιδέα για το ολέθριο τίμημα που αναγκάστηκε να πληρώσει γι' αυτό το παραμύθι. Δεν ξέρει τι έχει χάσει, και ο σύζυγός της είναι αποφασισμένος να φροντίσει να μην το μάθει ποτέ, σκοτώνοντας γι' αυτόν τον λόγο τον Τζακς, τον Πρίγκιπα των Καρδιών. Αίμα θα χυθεί, καρδιές θα κλαπούν και η αληθινή αγάπη θα δοκιμαστεί στο τελευταίο μέρος της τριλογίας Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά.

Off-campus 4 - Ο στόχος / Ελ Κένεντι

Μτφρ.: Κλαίρη Θεοδώρου

Ξέρει πάντα πώς να πετυχαίνει τους στόχους της. Η τελειόφοιτη Σαμπρίνα Τζέιμς έχει σχεδιάσει όλο της το μέλλον: θα τελειώσει το κολέγιο, θα σκίσει στη Νομική του Χάρβαρντ και θα βρει μια καλοπληρωμένη δουλειά σε κορυφαία δικηγορική εταιρεία. Το πλάνο της για να ξεφύγει από το ντροπιαστικό της παρελθόν σίγουρα δεν περιλαμβάνει έναν κούκλο παίκτη του χόκεϊ που πιστεύει στον κεραυνοβόλο έρωτα. Είναι πρόθυμη να δώσει μόνο μία νύχτα καυτού πάθους και αναπάντεχης τρυφερότητας στον Τζον Τάκερ, αλλά κάποιες φορές μία νύχτα είναι αρκετή για να σου αλλάξει ολόκληρη τη ζωή.

Αλλά το παιχνίδι μόλις έγινε πολύ πιο περίπλοκο. Ο Τάκερ πιστεύει ότι το να παίζεις ομαδικά είναι εξίσου σημαντικό με το να είσαι σταρ. Στον πάγο δεν τον πειράζει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά όταν έρχεται η ώρα να γίνει μπαμπάς στα είκοσι δύο του, αρνείται να μείνει στον πάγκο. Και δεν τον χαλάει που η μητέρα του παιδιού του είναι πανέμορφη, πανέξυπνη, και τον κρατά πάντα στην τσίτα. Το πρόβλημα είναι ότι η καρδιά της Σαμπρίνα παραμένει καλά κλειδωμένη και η εκρηκτική καστανομάλλα είναι πολύ πεισματάρα για να δεχτεί τη βοήθειά του. Αν θέλει να ζήσει με τη γυναίκα των ονείρων του, θα πρέπει να την πείσει ότι κάποιες φορές χρειάζεσαι βοήθεια για να πετύχεις τον στόχο σου.

Το τέταρτο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς Off-Campus όπου πρωταγωνιστούν παίκτες μιας ομάδας χόκεϊ και τα κορίτσια που θα τους κάνουν να παραμιλούν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια μονοήμερη έκθεση βοηθά το Σουδάν

Έχοντας τίτλο το όνομα της αφρικανικής χώρας που βρίσκεται σε κρίση, η έκθεση της ομάδας Eros Project Athens έρχεται στο T.A.F. για να αναδείξει το ταλέντο των Σουδανών καλλιτεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2024

Παρουσίαση του βιβλίου "Στις όχθες του Νείλου" στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μίνωας και η αλυσίδα πολιτισμού Ιανός διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου των Γιάννη & Μαρίνας Αλεξάνδρου, που μας μεταφέρει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

"Η κατάλυση του χρόνου" του Μιχάλη Αλμπάτη παρουσιάζεται στο Zatopek

Οι εκδόσεις νήσος και το Zatopek book cafe προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα του "Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους".

"Της γραφής" ποιήματα από τη Χρύσα Ευστ. Αλεξοπούλου

Κυκλοφόρησε μόλις η έκτη συλλογή της ποιήτριας από τις εκδόσεις Περισπωμένη. Διαβάστε ένα απόσπασμα εντός.

Οι 10+1 προτάσεις μας για το bazaar του ΜΙΕΤ

Ξεκίνησε σήμερα (3/10) η διοργάνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης κι εμείς σας προτείνουμε έντεκα βιβλία που αξίζουν (αν τα προλάβετε!).

"Βιβλιοστάτης": Η βιβλιοθήκη-καφέ που συνδυάζει κι άλλες απολαύσεις εκτός από την ανάγνωση

Επισκεφθήκαμε το φιλόξενο στέκι στο Χαλάνδρι που, ξεκινώντας από την ιδέα μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, φέρνει κάτι εντελώς καινούργιο στο κόνσεπτ των αθηναϊκών βιβλιοκαφέ.