"Distance Matter": Μια συναισθηματικά φορτισμένη έκθεση στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε τι παρουσιάζει αυτόν τον μήνα η γκαλερί εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου.

Παύλος Καραμαρούδης Distance Matter

Η αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του νεαρού καλλιτέχνη Παύλου Καραμαρούδη, με τίτλο "Distance Matter (ή Mater)".

Η ενότητα των έργων του Παύλου Καραμαρούδη αντλεί έμπνευση από ένα στέγαστρο στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, μετατρέποντας την αρχιτεκτονική του φωτός και της σκιάς σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αφήγηση. "Πότε με τρυφερότητα και αγάπη, πότε με φόβο, εκτόνωση, θυμό", όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, τα έργα του αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής μέσα από το χρώμα και τις γραμμές.

Παύλος Καραμαρούδης Distance Matter
Άτιτλο, λάδι σε καμβά, 47 x 35 εκ. 

Μια αναπάντεχη σύνδεση με το παρελθόν, μέσα από μια φωτογραφία της μητέρας του στο ίδιο σημείο που ζωγραφίζει, προσδίδει στα έργα μια σχεδόν μεταφυσική διάσταση. "Απόσταση-εγγύτητα, παρουσία-απουσία, ζωή, απώλεια, αγάπη", είναι οι έννοιες που αναδεικνύονται μέσα από τις συνθέσεις του, όπως αναφέρει ο ιστορικός της τέχνης, Γιάννης Μπόλης.

Παύλος Καραμαρούδης Distance Matter
Χωρίς τίτλο, λάδι σε καμβά, 50 x 50 εκ.

Ο Παύλος Καραμαρούδης υπερασπίζεται τις ανανεωμένες δυνατότητες της ζωγραφικής "με δύναμη, ευαισθησία και αλήθεια", παρατηρεί ο Γιάννης Μπόλης, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου η αναπαράσταση και η αφαίρεση βρίσκουν ένα κοινό τόπο μέσα από το φως, το χρώμα και τη συναισθηματική ένταση.

Περισσότερες πληροφορίες και όλες οι εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παύλος Καραμαρούδης. Distance Matter (ή Mater)

  • Ζωγραφική

Η ενότητα έργων του Παύλου Καραμαρούδη αντλεί έμπνευση από ένα στέγαστρο στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, μετατρέποντας την αρχιτεκτονική του φωτός και της σκιάς σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αφήγηση. Μια αναπάντεχη σύνδεση με το παρελθόν, μέσα από μια φωτογραφία της μητέρας του καλλιτέχνη στο ίδιο σημείο που ζωγραφίζει, προσδίδει στα έργα μια σχεδόν μεταφυσική διάσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το βιβλίο ποίησης "Η μοίρα των ζώων" παρουσιάζεται στο Κομπραί

Οι εκδόσεις Πλήθος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στέφανου Ρέγκα. Θα ακολουθήσει dj set.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2024

Μια ταλαντούχα Ελληνίδα εικαστικός συμμετέχει στη φετινή Μπιενάλε της Sharjah

Η Μπιενάλε των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιστρέφει για 16η χρονιά.

"Until you come back": Μία έκθεση για την αναμονή από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Στον χώρο "16 Φωκίωνος Νέγρη" παρουσιάζεται η έκθεση που θέτει στο επίκεντρο τις γεωγραφίες και τις χρονικότητες της αναμονής.

"Σπείρα": Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Έταμπελ Νιώπα μόλις κυκλοφόρησε

Οι εκδόσεις Περισπωμένη ανακοίνωσαν την προσθήκη του νέου βιβλίου σύγχρονης ελληνικής ποίησης, το οποίο αναπτύσσεται σε τρία μέρη.

Τι έρχεται το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Gutenberg;

Πεζογραφία, ποίηση αλλά και ενδιαφέροντα δοκίμια αναμένουμε να εκδοθούν μέσα στους προσεχείς μήνες από τον εκδοτικό οίκο.

Μία εικαστική έκθεση για το Προσφυγόσημο έρχεται στο Σπίτι της Κύπρου

Το Κέντρο Πολιτισμού φιλοξενεί μία έκθεση που περιστρέφεται γύρω από την ξυλογραφία του Α. Τάσσου, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο προσφυγικό γραμματόσημο που εξέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την τουρκική εισβολή το 1974.