Πώς φτιάχνεις μια φιλική προς το περιβάλλον βιβλιοθήκη;

Η συζήτηση «Βιωσιμότητα και (Ελληνικές) Βιβλιοθήκες» στο Ινστιτούτο Γκαίτε μας δίνει την απάντηση.

Βιωσιμότητα και Βιβλιοθήκες

Τι είναι μια φιλική προς το περιβάλλον βιβλιοθήκη; Πως η βιωσιμότητα επηρεάζει κάθε πτυχή της σύγχρονης καθημερινότητας; Πόσο ισχυρή είναι η περιβαλλοντική συνείδηση μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο;

Η ομάδα Sustainable Neighbors, με εισηγήτριες τη Μαρία Απλαδά, Βιβλιοθηκονόμο (B.Sc), και τη Σοφία Παπαγεωργίου, Περιβαλλοντολόγο (M.Sc), μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τη δράση και το έργο της γύρω από τις βιώσιμες βιβλιοθήκες και να μοιραστεί μαζί σας χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, 7-8.30 μ.μ., στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση διαρθρώνεται σε τρία μέρη:
- ενημέρωση για την βιωσιμότητα
- περιγραφή των πράσινων βιβλιοθηκών
- παρουσίαση της "Έρευνας Επίγνωσης και Κατάρτισης των βιβλιοθηκονόμων σε θέματα βιωσιμότητας" καθώς και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων

Θα ακολουθήσει συζήτηση, διάλογος, ανταλλαγή απόψεων.

Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από την Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, Υπεύθυνη Γενικής Συλλογής Τμήμα Αναγνωστηρίου Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Γκαίτε στα πλαίσια του προγράμματος Common Waste - Common Libraries μέρος του οποίου αποτελεί η ομάδα Sustainable Neighbors.

Η Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου είναι βιβλιοθηκονόμος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην κατεύθυνση "Επιστήμη της Πληροφορίας - Υπηρεσίες Πληροφορίας στο Ψηφιακό Περιβάλλον" από το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2016 εργάζεται ως Υπεύθυνη Γενικής Συλλογής στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο τμήμα Αναγνωστηρίων.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (30/9-6/10)

Εκθέσεις σε στοές, επετειακά αφιερώματα στο Καπνεργοστάσιο και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/09/2024

2 νέα βιβλία ελληνικής ποίησης από τις εκδόσεις Κέδρος

Πρόσφατα ο εκδοτικός οίκος κυκλοφόρησε δύο καινούργιους τίτλους, από την πένα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη και του μόλις 23 ετών Τάσου Βούτσελα.

Διάλεξη για την ιαπωνική ζωγραφική στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη γοητευτική τέχνη Νιχόνγκα.

Το βιβλίο "Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα 1940-1947" παρουσιάζεται στον "Ευριπίδη"

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το βιβλιοπωλείο προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του ενδιαφέροντος βιβλίου του Κωνσταντίνου Καψάσκη.

2 νέα βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από αύριο (30/9) θα είναι διαθέσιμοι δύο νέοι τίτλοι: ένα ξενόγλωσσο μυθιστόρημα και το δοκίμιο "Η ακαταμάχητη τάση των Ελλήνων να γράφουν ποίηση".

5 λεπτά ποίηση: Κυριάκος Συφιλτζόγλου

"το φταίξιμο/ θα πέφτει πάντα/ σ' έναν/ κοκκινο/ λαίμη": Διαβάζουμε ένα ποίημα από τη συλλογή "Με ύφος Ινδιάνου" του Κυριάκου Συφιλτζόγλου.

"Unspoiled": Η νέα έκθεση της Yulia Koval αποτυπώνει τη διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Ταβέρνα των Φίλων στον Κολωνό.