Ποίηση, θέατρο, μουσική και Κάφκα στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Πεδίον του Αρεως θα πλημμυρίσει από λογοτεχνία και μουσική αυτό το Σαββατοκύριακο.

52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) ετοιμάζει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που φιλοξενείται στο Πεδίον του Άρεως. Από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δρώμενων, με έμφαση στην ποίηση, το θέατρο και τη μουσική. Παρουσιάσεις νέων ποιητών, παραστάσεις θεάτρου σκιών και συναυλίες θα δώσουν μια πολυδιάστατη διάσταση στο φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τόσο τη σύγχρονη δημιουργία όσο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Εκδήλωση αφιερωμένη στους Πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές τη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στη Κεντρική σκηνή στις 6 μ.μ.. Συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο συγγραφέας - κριτικός λογοτεχνίας, Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Παράσταση θεάτρου σκιών 

Την ίδια ημέρα, στις 9 μ.μ., σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Νικόλα Τζιβελέκη, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση: "Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η μεταμόρφωση του Καραγκιόζη". Το έργο πραγματεύεται τις περιβαλλοντικές καταστροφές και την ανθρώπινη αμέλεια απέναντι στη φύση. Οι χαρακτήρες, με πρώτο τον Καραγκιόζη, βιώνουν μεταμορφώσεις που συμβολίζουν τις συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής. Θα υπάρξει άραγε λύση για να σωθεί το περιβάλλον; Η απάντηση θα δοθεί μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας στον μπερντέ. 

Μουσική συναυλία σπουδαστών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 9.15 μ.μ., διοργανώνεται μουσική συναυλία σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν δύο συγκροτήματα σπουδαστών από τον τομέα Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου. Το πρώτο συγκρότημα αποτελείται από τους Σοφία Κοτσαρίνη (πιάνο), Μίνωα Κυριακάκη (μπάσο), Ανδρέα Παρτσικλίδη (κιθάρα) και Αλέξανδρο Δασκαλάκη (ντραμς). Το δεύτερο συγκρότημα περιλαμβάνει τους Ορέστη Ατσαλάκη (ηλεκτρική κιθάρα και υπεύθυνο καθηγητή), Εβελίνα Ανεστοπούλου και Αλεξάνδρα Μπόβαλη (φωνή), Πάνο Κουτσουμανή και Άρη Τσιλιφώνη (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργο Τσαγκαδόπουλο (πιάνο) και Άνθιμο Κουμρίδη (ντραμς). Επιπλέον, από τον τομέα Κλασικής Μουσικής θα συμμετέχει ο σπουδαστής του πιάνου, Παναγιώτης Μαματάς.

Μουσική εκδήλωση "Το ταξίδι της Ελληνικής Μουσικής"

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., σε συνεργασία με το Απολλώνιο Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο "Το Ταξίδι της Ελληνικής Μουσικής". Η συναυλία θα προσφέρει μια περιήγηση στον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ξεκινώντας από την Αρχαιότητα και φτάνοντας έως τη σύγχρονη εποχή. Θα παρουσιαστούν έργα όπως ο επιτάφιος του Σείκιλου, ρεμπέτικα τραγούδια, καθώς και συνθέσεις των Χατζιδάκι και Θεοδωράκη. Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι ο Ισίδωρος Πάτερος, ο
Κυριάκος Γκουβέντας (Βιολί, μαντολίνο), ο Άγγελος Πάτερος (Πιάνο), ο Γιάννης Σφακιανάκης (Κιθάρα) και η Ελίζα Ζερβάκη (Πιάνο).

Εκδήλωση "Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο – Η προσέγγιση της Ομάδας "Σημείο Μηδέν”

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., θα λάβει χώρα η εκδήλωση "Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο", σε συνεργασία με την Ομάδα "Σημείο Μηδέν". Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος και η ομάδα του ασχολούνται με το έργο του Κάφκα από το 2008, παρουσιάζοντας θεατρικές προσαρμογές των σημαντικότερων έργων του, όπως η "Σωφρονιστική Αποικία" και η "Μεταμόρφωση". Στην εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Νίκος Κοσκινάς, και η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Σικιτάνο, θα συζητήσουν για τη θεατρική προσέγγιση της Ομάδας "Σημείο Μηδέν" στο έργο του Κάφκα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από προηγούμενες παραστάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Kengo Kuma μιλά στο πλαίσιο του θεσμού "The Ellinikon Moments" της Lamda Development

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και η Lamda Development υποδέχονται τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα για μια μοναδική ομιλία για την επανασύνδεση της αρχιτεκτονικής με τη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2024

To Thees Art Festival στη Σίφνο "παντρεύει" την τέχνη με την παράδοση

Ένα εκρηκτικό πάντρεμα όλων των μορφών έκφρασης από την νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα.

25 καλλιτέχνες αποτυπώνουν τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη σε κόμικς

Μια έκθεση με επίκαιρες προεκτάσεις και πηγή έμπνευσης το αριστουργηματικό έργο του Ευριπίδη έρχεται στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

2+1 νέες κυκλοφορίες από τη World Books

Η World Books παρουσιάζει τρεις νέες κυκλοφορίες, οι οποίες προσφέρουν μοναδικές λογοτεχνικές εμπειρίες μέσα από τις μαγευτικές φωνές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Η Τεχνόπολη αφηγείται "14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής"

Η έκθεση κόμικς πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων "1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της".

"Ένα λιμάνι στην έρημο" και έργα για τη μνημοσύνη ζωγραφίζει ο Ηλίας Παπαηλιάκης

Η ατομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά.

Τι δήλωσε το ΕΕΤΕ για την κατάργηση τεσσάρων εργαστηρίων της ΑΣΚΤ

Η ΑΣΚΤ ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων εργαστηρίων, υποχρεώνοντας τους φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλα εργαστήρια της σχολής.