Η λογοτεχνική συλλογή του 2024: Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το δεύτερο μισό του 2024 φέρνει εξαιρετικές λογοτεχνικές προσθήκες στις εκδόσεις Παπαδόπουλος, με νέα βιβλία από διεθνώς αναγνωρισμένους συγγραφείς και ακαδημαϊκούς που υπόσχονται να μας εμπλουτίσουν με γνώση, προβληματισμό και ψυχαγωγία.

Βιβλία © Shutterstock

Το 2024 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, με μια σειρά κυκλοφοριών που περιλάμβανε βιβλία από καταξιωμένους συγγραφείς όπως η Claire Kilroy, η Emiko Jean, και η Ayn Rand. Ταυτόχρονα, σημαντικές ελληνικές εκδόσεις όπως το βιβλίο "Μάτι, 23.7.2018" της Μαρίνας Καρύδα και το "Αόρατοι Άνθρωποι" της Τόνιας Τσακίρη ανέδειξαν κοινωνικά ζητήματα. Οι ποδοσφαιρόφιλοι απόλαυσαν το ιστορικό ταξίδι της Ευρώπης μέσα από το ποδόσφαιρο, ενώ οι μικροί αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα έργα της Lois Lowry και της Έφης Λαδά. Με αυτή την εξαιρετική αρχή, η χρονιά συνεχίζεται δυναμικά με τις νέες κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2024, που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε νέες λογοτεχνικές διαδρομές.

Απολυταρχία Α.Ε., Anne Applebaum

Το νέο, πολύ επίκαιρο βιβλίο της πασίγνωστης δημοσιογράφου και ιστορικού Anne Applebaum, "Απολυταρχία Α.Ε.", είναι εδώ. Σήμερα, οι απολυταρχίες δεν υποστηρίζονται από έναν δικτάτορα, αλλά από εξελιγμένα δίκτυα που αποτελούνται από κλεπτοκρατικές οικονομικές δομές, τεχνολογίες επιτήρησης και επαγγελματίες προπαγανδιστές, τα οποία λειτουργούν σε πολλαπλά καθεστώτα, από την Κίνα μέχρι τη Ρωσία και το Ιράν. Δεν συνδέονται με μια ενωτική ιδεολογία, όπως ο κομμουνισμός, αλλά μάλλον με μια κοινή επιθυμία για εξουσία, πλούτο και ατιμωρησία, και αποτελούν ένα νέο είδος απειλής για τη Δημοκρατία.

Πέρα από το Τείχος: Η Ιστορία της Ανατολικής Γερμανίας, Katja Hoyer

Ένα εξαιρετικό ιστορικό βιβλίο και διεθνές μπεστ σέλερ είναι το "Πέρα από το Τείχος: Η Ιστορία της Ανατολικής Γερμανίας", της γνωστής ιστορικού Katja Hoyer. Η συγγραφέας παραμερίζει τα συνήθη αφηγήματα του Ψυχρού Πολέμου για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και προσφέρει μια νέα, καλειδοσκοπική οπτική αυτής της εξαφανισμένης χώρας, αποκαλύπτοντας το πλούσιο πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τοπίο που υπήρχε μέσα στην καταπίεση και τις κακουχίες. Βασιζόμενο σε μια τεράστια σειρά από συνεντεύξεις και έγγραφα που δεν έχουν ποτέ πριν χρησιμοποιηθεί, αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη ιστορία της άλλης Γερμανίας, πέρα από το Τείχος.

Νέοι κανόνες του παιχνιδιού, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Jean Pisany-Ferry

Ποτέ άλλοτε ο κόσμος δεν είχε τόση ανάγκη να επινοήσει νέες μορφές συλλογικής δράσης, ούτε το εγχείρημα αυτό φαινόταν τόσο δύσκολο όσο σήμερα. Οι "Νέοι κανόνες του παιχνιδιού", το νέο βιβλίο του γνωστού πολιτικού και οικονομολόγου Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Γάλλου οικονομολόγου Jean Pisany-Ferry έχει τριπλό σκοπό: να αναλύσει τις ρίζες αυτής της αντίφασης, να αξιολογήσει, ανά τομέα, την κατάσταση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και να αντλήσει διδάγματα ώστε να χαράξει μια ατζέντα πολιτικής για τη διεξαγωγή της διεθνούς συλλογικής δράσης.

Φτιάξε τη ζωή που θες, Arthur C. Brooks, Oprah Winfrey

Ένα βιβλίο που θα αλλάξει τη ζωή όλων όσων το διαβάσουν, καθώς βοηθά τους αναγνώστες του στην κατάκτηση της ευτυχίας: Ο διάσημος καθηγητής του Harvard, Arthur C. Brooks και η Oprah Winfrey συναντιούνται στο "Φτιάξε τη ζωή που θες" σε ένα ταξίδι προς την ευτυχία, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες ζωής μας. Βασιζόμενοι στην επιστήμη αιχμής και στην εμπειρία που έχουν αποκτήσει βοηθώντας ανθρώπους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πράξεις, οι δυο συγγραφείς σάς δείχνουν πώς να βελτιώσετε τη ζωή σας αυτή τη στιγμή, αντί να περιμένετε να αλλάξει ο κόσμος γύρω σας. 

Το στρες στη ζωή μας, Γεώργιος Χρούσος

Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο "Το στρες στη ζωή μας" από τον παγκοσμίου φήμης ενδοκρινολόγο και ακαδημαϊκό Γεώργιο Χρούσο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με την καθιστική εργασία, το στρες και την ανθυγιεινή διατροφή, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας. Η συνειδητοποίηση αυτών των προκλήσεων και η προσαρμογή των συνηθειών μας είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας μας. Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας αναλύει το στρες και την επίδρασή του στον σύγχρονο άνθρωπο, εφόσον είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη δημιουργία ασθένειας στην εποχή μας. Ωστόσο, ο υγιεινός τρόπος ζωής και η διαχείριση του στρες αποτελούν σημαντικά εργαλεία πρόληψης των επιπτώσεών του.

Ας μιλήσουμε για ηλικιωμένους γονείς, Laura Tamblyn Watts

Η φροντίδα ενός ηλικιωμένου γονέα μπορεί να θέσει μια σειρά από δύσκολα ερωτήματα, όμως οι συμβουλές των εμπειρογνωμόνων θα βοηθήσουν εσάς και τους γονείς σας να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και να λύσετε πολλά προβλήματα που αφορούν στη φροντίδα τους. Το πρώτο βήμα είναι μια ειλικρινής, ενημερωτική συζήτηση. Στις σελίδες του βιβλίου "Ας μιλήσουμε για ηλικιωμένους γονείς", της Laura Tamblyn Watts, θα βρείτε είκοσι επτά απαραίτητες συζητήσεις: με τον γονιό σας, με άλλα μέλη της οικογένειας και με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η συναισθηματική ζωή των εφήβων, Δρ Lisa Damour

Το τελευταίο μπεστ σέλερ των New York Times "Η συναισθηματική ζωή των εφήβων", της πασίγνωστης ψυχολόγου Δρ Lisa Damour, είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο. Αποτελεί έναν αναγκαίο οδηγό, που βοηθά τους γονείς να κατανοήσουν την έντονη και συχνά φορτισμένη συναισθηματική ζωή των εφήβων τους και τους δείχνει πώς μπορούν να τους υποστηρίξουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αυτό το κρίσιμο αναπτυξιακό στάδιο. Αναζητά και προσφέρει τις πιο χρήσιμες και ευρέως αναγνωρισμένες λύσεις.

Ύμνος, Ayn Rand

Ο "Ύμνος" είναι η κλασική ιστορία της Ayn Rand για ένα δυστοπικό μέλλον, όπου υπάρχει μόνο το μεγάλο "Εμείς", και ο κόσμος στερεί από τα άτομα το όνομα και την ανεξαρτησία τους. Πρόκειται για ένα αφήγημα που ανοίγει τον δρόμο για τα μεταγενέστερα αριστουργήματά της, "The Fountainhead" και "Atlas Shrugged".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ποίηση, θέατρο, μουσική και Κάφκα στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Πεδίον του Αρεως θα πλημμυρίσει από λογοτεχνία και μουσική αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2024

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Kengo Kuma μιλά στο πλαίσιο του θεσμού "The Ellinikon Moments" της Lamda Development

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και η Lamda Development υποδέχονται τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα για μια μοναδική ομιλία για την επανασύνδεση της αρχιτεκτονικής με τη φύση.

To Thees Art Festival στη Σίφνο "παντρεύει" την τέχνη με την παράδοση

Ένα εκρηκτικό πάντρεμα όλων των μορφών έκφρασης από την νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα.

25 καλλιτέχνες αποτυπώνουν τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη σε κόμικς

Μια έκθεση με επίκαιρες προεκτάσεις και πηγή έμπνευσης το αριστουργηματικό έργο του Ευριπίδη έρχεται στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

2+1 νέες κυκλοφορίες από τη World Books

Η World Books παρουσιάζει τρεις νέες κυκλοφορίες, οι οποίες προσφέρουν μοναδικές λογοτεχνικές εμπειρίες μέσα από τις μαγευτικές φωνές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Η Τεχνόπολη αφηγείται "14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής"

Η έκθεση κόμικς πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων "1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της".

"Ένα λιμάνι στην έρημο" και έργα για τη μνημοσύνη ζωγραφίζει ο Ηλίας Παπαηλιάκης

Η ατομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά.