4 μουσεία που θα κάνουν την επιστροφή στην πόλη πιο εύκολη

Γίνε τουρίστας στη πόλη σου και θα την αγαπήσεις πιο πολύ, χάρη σε 4 μουσεία που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς.

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Stay-cation ιτ ιζ. Με το τέλος του Αυγούστου να πλησιάζει, η δουλειά, η σχολή, η Αθήνα, όλα μας καλούν πίσω, αλλά χωρίς άγχος! Ήρθε η ώρα για ένα stay-cation, να γίνουμε τουρίστες στην ίδια μας την πόλη και να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές της. Και τι καλύτερο από μια επίσκεψη σε μουσεία; Ετοιμάσαμε μια λίστα με γνωστά και λιγότερο γνωστά μουσεία που θα κάνουν την επιστροφή σου στην καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα. 

Μουσείο Αλέκος Φασιανός 

Μουσείο Φασιανός

Κάθε Σάββατο, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός σε ταξιδεύει στην πολυδιάστατη καλλιτεχνική του πορεία, από το 1956 μέχρι το τέλος της ζωής του. Από τη γειτονιά του Αγίου Παύλου, όπου μεγάλωσε, μέχρι τους μυθικούς του ήρωες, το μουσείο ξετυλίγει έναν κόσμο όπου το παρελθόν και το παρόν σμίγουν σε ένα αρχιτεκτόνημα που ο ίδιος ο Φασιανός επιμελήθηκε. Απόλαυσε έργα επηρεασμένα από τη Βυζαντινή τέχνη και νιώσε τη μαγεία της προσωπικής του πινελιάς σε κάθε λεπτομέρεια του χώρου. Η έκθεση ξετυλίγεται μέσα σε ένα χειροποίητο αρχιτεκτόνημα όπου κάθε λεπτομέρεια είναι επιμελημένη από τον Φασιανό, από τα πόμολα στις πόρτες, τα χερούλια στα ντουλάπια, τα καρφιά στους καθρέφτες και τις νωπογραφίες και τα μωσαϊκά δάπεδα.  

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αρχείο Καβάφη 

Αρχείο Καβάφης

Το Ίδρυμα Ωνάση,  δημιούργησε έναν πολιτιστικό χώρο με τη λογοτεχνική και προσωπική κληρονομιά του Καβάφη, προσφέροντας πρόσβαση στο αρχείο του, που περιλαμβάνει 966 βιβλία, προσωπικά αντικείμενα και έργα τέχνης. Ακόμα ένας χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς ανοίγει για όλους τους κατοίκους της πόλης, τους ερευνητές και τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέψεις για ερευνητικό σκοπό στο αρχείο και τη βιβλιοθήκη Καβάφη πραγματοποιούνται κατόπιν σχετικού αιτήματος μέσω της συνημμένης φόρμας. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αθήνεο 

Αθήνεο

Στο Αθήνεο χώρο λειτουργεί ένα μικρό αλλά περιεκτικό Μουσείο για τη μπίρα και την ιστορία της, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά οπτικό υλικό για την μακραίωνη διαδρομή της μπίρας από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας, καθώς και παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου 

Μουσείο Αυτοκινήτων

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 3.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Αν είσαι λάτρης των αυτοκινήτων, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου είναι η απόλυτη στάση σου. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τρεις ολόκληροι όροφοι, αφιερωμένοι στην τεχνολογία και την εξέλιξη των 4 τροχών, μια "ιστορία" που ξεκινά από τα τέλη του 1800 και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Γ Σεπτεμβρίου 78 & Ιουλιανού
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Αθηνέο

Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Λεωφ. Κηφισού 102, Αιγάλεω
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Αρχείο Καβάφη

Φρυνίχου 16Β, Πλάκα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαινιάζεται το Μουσείο Γαΐτη - Σίμωσι στην Ίο: Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα

Μετά από δεκαετίες αφοσίωσης και συλλογικών προσπαθειών, το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός οράματος που τιμά τη μνήμη και το καλλιτεχνικό έργο των δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών σε έναν τόπο που τους ενέπνευσε βαθιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/08/2024

Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου έρχεται στο Πεδίον του Άρεως

Τον Σεπτέμβρη, η καρδιά του βιβλίου χτυπά στη σημαντική διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου που φιλοξενείται στο μεγαλύτερο δημόσιο άλσος της Αθήνας.

"Ψαλμικά": Μια συνομιλία τέχνης και τεχνητής νοημοσύνης του Μανώλη Δασκαλάκη Λεμού

Η γκαλερί CAN παρουσιάζει την έκθεση "Ψαλμικά" του Μανώλη Δασκαλάκη Λεμού, συνδυάζοντας παραδοσιακή και ψηφιακή τέχνη για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εμπειρία.

Μυστήρια στον ήλιο: 5 αστυνομικά του Γιάννη Μαρή με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι

Με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Μπέκα ή χωρίς, αυτές είναι πέντε ιστορίες του "πατέρα" του ελληνικού αστυνομικού οι οποίες διαδραματίζονται καλοκαίρι (και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγρα).

"Φευγαλέο και Αιώνιο": Μια εικαστική περιπλάνηση στον κύκλο της ζωής και του θανάτου

Η καλλιτεχνική ομάδα Art of Life Collective αναζητά την αέναη σχέση ανάμεσα στο φθαρτό και το αιώνιο, μέσα από έργα που εμπνέονται από το κυκλαδικό φως και την αρχέγονη παράδοση της Νάξου.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Νέες παραγωγές σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Ανάγνωση ενάντια στο καλοκαίρι: Βιβλία για να μην διαβάσετε φέτος

Δεν υπάρχουν λίστες. Δεν υπάρχουν καν βιβλία. Υπάρχουν μόνο φράσεις που σώζονται από κάποια κείμενα τα οποία διέσχισαν κάποτε το κεφάλι μας, καθώς και μερικές προσωπικές ιστορίες που μένουν με αφορμή τη μία ή την άλλη ανάγνωση (και δεν ενδιαφέρουν κανέναν). Μόνο οι χαμένοι διαβάζουν το καλοκαίρι. Οι υπόλοιποι κάνουν βουτιές. Σιχαίνομαι τις βουτιές.