Το βιβλιοπωλείο "Μπερλίν" κάνει στάση στα Χανιά

Το πετραλωνίτικο στέκι κλείνει για λίγο τις πόρτες του και ταξιδεύει μέχρι την Κρήτη για νέες βιβλιοπεριπέτειες.

Μπερλίν © Λεωνίδας Τούμπανος

Το βιβλιοπωλείο "Μπερλίν" της Κικής Βασσάλου αποχαιρετά για λίγο την Αθήνα και τα Άνω Πετράλωνα και ταξιδεύει στην ενδοχώρα των Χανίων για μια pop up εμφάνιση στο συνεργατικό καφενείο "Γάιδαρος" στον Βάμο. 

Το βιβλιοπωλείο, με πολλούς νέους και παλαιότερους τίτλους από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία, θα λειτουργήσει από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου, καθημερινά από τις 7 μ.μ. και θα πλαισιωθεί από βιβλιοπαρουσιάσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Τρίτη, 6 Αυγούστου, 8 μ.μ.
Συζήτηση με τον Ηρακλειώτη συγγραφέα Μιχάλη Αλμπάτη για τα δυο τελευταία μυθιστορήματά του, "Η κατάλυση του χρόνου" και "Οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους", εκδόσεις Νήσος. 

Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 8 μ.μ.
"Γίνε Δέντρο!" Ένα εργαστήριο για παιδιά 4-8 ετών σε συνδιοργάνωση με το χανιώτικο παιδικό βιβλιοπωλείο "Σποράκι". 

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ζωή Μπάστα. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων (μέγιστος αριθμός παιδιών: 15). Το εργαστήριο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο "Γίνε Δέντρο" των εκδόσεων Μεταίχμιο. 

Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 8 μ.μ.
Ο Χανιώτης συγγραφέας Μιχάλης Μαλανδράκης θα μας μιλήσει για τα δυο τελευταία βιβλία του,  "Δυναμώστε τη μουσική, παρακαλώ" και "Patriot”, εκδόσεις Πόλις.

Κυριακή, 11 Αυγούστου, 8 μ.μ.
Μια βραδιά με ανοιχτό μικρόφωνο: παρουσίαση πεζών και ποιημάτων από Αποκορωνιώτισσες και Αποκορωνιώτες που αγαπούν την τέχνη της γραφής και το μοίρασμα. Ευπρόσδεκτο κάθε έργο, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς!

Όλες τις μέρες θα είναι ανοιχτή και διαθέσιμη για μελέτη η παιδική βιβλιοθήκη του "Μπερλίν" σε ειδικά διαμορφωμένη γωνία. 

Παράλληλα με το βιβλιοπωλείο "Μπερλίν", οι τοίχοι του "Γαϊδάρου" θα φιλοξενήσουν μια αλλιώτικη έκθεση ζωγραφικής με έργα της Ε.Ρ. πάνω σε παλιά, πεταμένα βιβλία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Αυτές είναι οι πρώτες υποψηφιότητες για τα βραβεία Booker

Γνωστούς συγγραφείς και ενδιαφέροντα νέα ονόματα περιλαμβάνει η φετινή λίστα του διαγωνισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: πώς θα είναι η Αρχαία Αγορά μετά την αναβάθμισή της

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πέθανε η ποιήτρια και μεταφράστρια Τζένη Μαστοράκη

Η Μαστοράκη άνηκε στην περιβόητη γενιά του ’70 και ήταν μία από τους πολλούς συγγραφείς που σημάδεψαν την ελληνική λογοτεχνία τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

"ζητήματα φωτός": O Θανάσης Μακρής αναμετράται με τη μοναξιά

Πίνακες για την μοναξιά και τις δυσκολίες εμπνευσμένοι από πλοία και εκκλησίες παρουσιάζει ο ζωγράφος στην Γκαλερί Σκουφά.

Tracey Moffatt, "Τέταρτος": η καλλιτέχνις που απαθανάτισε όπως καμιά άλλη τους τέταρτους των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον απόηχο του αγώνα του Απόστολου Χρήστου που τερμάτισε τέταρτος, "για μια χεριά" στον τελικό των 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ξαναθυμόμαστε την ιστορία πίσω από μια εμβληματική σειρά φωτογραφιών.

"Ο Ανυπόφορος γκάουτσο": Το τελευταίο βιβλίο του Ρομπέρτο Μπολάνιο

Οι αναγνώστες καλούνται να βυθιστούν σε έναν κόσμο όπου η λογοτεχνία, η τέχνη και η αναζήτηση της αλήθειας συγχωνεύονται σε μια αποκαλυπτική και ειρωνική εξερεύνηση της πραγματικότητας και του θανάτου.

Αποχαιρετώντας τη σπουδαία συγγραφέα Edna O’ Brien

Η Ιρλανδή χρονικογράφος έφυγε από τη ζωή στα 93 της.