"ζητήματα φωτός": O Θανάσης Μακρής αναμετράται με τη μοναξιά

Πίνακες για την μοναξιά και τις δυσκολίες εμπνευσμένοι από πλοία και εκκλησίες παρουσιάζει ο ζωγράφος στην Γκαλερί Σκουφά.

μακρής

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή με τίτλο "ζητήματα φωτός" στο A Touch of New/Vacation House ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ στον Τριαντάρο της Τήνου. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 13 Αυγούστου 2024 στις 7 μ.μ.

Στη νέα σειρά έργων του ο Μακρής καταπιάνεται με την αποτύπωση των καραβιών και των εκκλησιών, ως ένα ερέθισμα για να αναπτύξει τα συναισθήματά του στις δυο διαστάσεις του ζωγραφικού καμβά. Η αναμέτρηση με την μοναξιά, τις δυσκολίες και τα βιώματα είναι  θέματα που αγγίζει στη νέα του έκθεση. Τόσο τα πλοία, όσο και τα εκκλησάκια του Μακρή αντικατοπτρίζουν το εσωτερικό φως, το οποίο ξεπροβάλει από τα πιο απόκρυφα σημεία.

μακρής

Η έκθεση πραγματοποιείται στον οικισμό Τριαντάρου της Τήνου, σε έναν πολύ ξεχωριστό χώρο, την ιδιωτική κατοικία ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ, a touch of new/Vacation House. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει δεξίωση με τοπικά κρασιά και προϊόντα από την Τήνο.

Info: A Touch of New / Vacation House ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ Ι 13/8 - 6/9 Ι καθημερινά 6.15 μ.μ. - 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υπουργείο Πολιτισμού: πώς θα είναι η Αρχαία Αγορά μετά την αναβάθμισή της

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2024

Πέθανε η ποιήτρια και μεταφράστρια Τζένη Μαστοράκη

Η Μαστοράκη άνηκε στην περιβόητη γενιά του ’70 και ήταν μία από τους πολλούς συγγραφείς που σημάδεψαν την ελληνική λογοτεχνία τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Tracey Moffatt, "Τέταρτος": η καλλιτέχνις που απαθανάτισε όπως καμιά άλλη τους τέταρτους των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον απόηχο του αγώνα του Απόστολου Χρήστου που τερμάτισε τέταρτος, "για μια χεριά" στον τελικό των 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ξαναθυμόμαστε την ιστορία πίσω από μια εμβληματική σειρά φωτογραφιών.

"Ο Ανυπόφορος γκάουτσο": Το τελευταίο βιβλίο του Ρομπέρτο Μπολάνιο

Οι αναγνώστες καλούνται να βυθιστούν σε έναν κόσμο όπου η λογοτεχνία, η τέχνη και η αναζήτηση της αλήθειας συγχωνεύονται σε μια αποκαλυπτική και ειρωνική εξερεύνηση της πραγματικότητας και του θανάτου.

Αποχαιρετώντας τη σπουδαία συγγραφέα Edna O’ Brien

Η Ιρλανδή χρονικογράφος έφυγε από τη ζωή στα 93 της.

Kirios Criton, "Σπεύδε βραδέως"

Βρεθήκαμε με αφορμή το καινούριο project του art & interior designer, το ξενοδοχείο Vision Omonia και την 7X7 Gallery που λειτουργεί μέσα σε αυτό. Είπαμε τα πάντα.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τον εκλιπόντα καλλιτέχνη Bill Viola ετοιμάζει το ΕΜΣΤ

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα και το CINEFIX τον τιμά με μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά.