Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

On vanishing land

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Baraka Art Space στo Παλαιό Λιμάνι των Σπετσών η νέα ατομική έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου. Το πρότζεκτ, με τίτλο "On Vanishing Land" αποτελείται από πρόσφατα και νέα έργα, μικρής και μεγάλης κλίμακας αλλά και έργα με λάδι σε καμβά. Την επιμέλεια υπογράφει η Κατερίνα Νικολάου.

On vanishing land
χωρίς τίτλο απο τη σειρά "A Day In The Garden". Dimensions:32 x 24 cm

Όπως προκύπτει και από τον τίτλο, η ζωγραφική του εξερευνά όλα όσα με δυσκολία διακρίνονται, σε όλα τα έργα υπάρχουν τα ίχνη εικόνων και όχι οι ίδιες οι εικόνες. Το έργο του γεννά ερωτήματα θεμελιώδη και μας παρακινεί να σκεφτούμε: Τι μας παρακινεί ώστε να ταξιδέψουμε; Πότε και που νιώθουμε ασφαλείς; Το ένστικτο, οι αναμνήσεις και το σώμα μας γίνονται οδηγοί μας - βάζουμε πλώρη στο άγνωστο.

On vanishing land
Χωρίς τίτλο, απο τη σειρά "One Breath", 2024, λάδι σε λινό, Dimensions: 40 x 30cm

Οι πίνακες από τη σειρά "One Breath" διαπνέονται από την αίσθηση του ταξιδιού. Μια σειρά διαδρομών και περιπάτων μετατρέπεται σε ζωγραφικές εικόνες μέσω μιας ιδιοσυγκρασιακής διαδικασίας. Όπως αναφέρει και ο ίδιος "Επαναληπτικές γραφές και νευρωτικές χειρονομίες, θαμπό και πυκνό χρώμα, ύλη που προστίθεται, αφαιρείται, προστίθεται και αλλοιώνεται εκ νέου πάνω σε ξύλο, καμβά και λινό δημιουργούν μια σχέση ανάμεσα στο φυσικό τοπίο και τον ζωγραφικό χώρο". Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης και η σειρά "A day in the garden" ένα ολοκληρωμένο σώμα δουλειάς με παλαιότερες και νέες παραγωγές από την περίοδο 2022- 2023. Αφορούν και αυτά με τη σειρά τους μια φανταστική διαδρομή σε ένα νοητό και αχαρτογράφητο τοπίο. Η μέθοδος κατασκευής τους διαγράφει κάθε ίχνος αναπαραστατικής εικόνας. Τα έργα καθοδηγούνται από το ένστικτο και διατηρούν την αίσθηση του τυχαίου και τον αυθορμητισμό μιας χειρονομίας.

info: Baraka Art Space | 20/7 - 8/8/2024 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Δευτ.: 8 μ.μ. - 1 μ.μ.

*φωτογραφία εξωφύλλου:  Χωρίς τίτλο απο τη σείρα One Last Look, 2021, ακρυλικο, oilstick, χαρτί, αλουμίνιο, Dimensions 240x150cm.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.