50 σύγχρονοι εικαστικοί τιμούν τον Λόρδο Βύρωνα

Το Μουσείο Φιλελληνισμού και το Πολεμικό Μουσείο συνεργάζονται στο πλαίσιο του έτους «2024, Έτος Λόρδου Βύρωνα και Φιλελληνισμού».

Όπου μεγάλωσαν οι τέχνες του πολέμου και της ειρήνης

Το Μουσείο Φιλελληνισμού και το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο του έτους "2024, Έτος Λόρδου Βύρωνα και Φιλελληνισμού", συνδιοργανώνουν μία σημαντική ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 50 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών με τίτλο: "… Όπου μεγάλωσαν οι τέχνες του πολέμου και της ειρήνης…". Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 9 Ιουλίου, στο φουαγέ του μουσείου. Την επιμέλεια του αφιερώματος έχει αναλάβει η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα αποτελεί σημείο αναφοράς για 50 διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι τιμούν με έργα τους τον μεγάλο ρομαντικό ποιητή και Φιλέλληνα.

Το φουαγέ του αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου θα φιλοξενεί για τους επόμενους μήνες, ένα πολυεπίπεδο εικαστικό αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα που ενθαρρύνει την εξερεύνηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του σε σχέση με τη φλογερή αγάπη του για την Ελλάδα και την ελευθερία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος και προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις: εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, μουσικά αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, κ.α.

Διαβάστε Επίσης

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκης, Αγγελική Αντωνέα, Λυδία Βενιέρη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Μαρίνα Βλαχάκη, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μάρκος Γεωργιλάκης, Μαρία Γιαννακάκη, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Φανης Γουλής, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Αργυρώ Δρίβα, Σταμάτης Ζάννος, Νίκος Ζήβας, Γωγώ Ιερομονάχου, Αποστόλης Ιτσκούδης, Πωλίνα Κασιμάτη, Ανδρέας Κοντέλλης, Θέμης Κοντογούρης, Φίλιππος Κούτρικας, Νίκος Λεοντόπουλος, Βασίλης Λιαούρης, Μηνάς Μαυρικάκης, Μάνος Μπατζόλης, Ισμήνη Μπονάτσου, Ρούλη Μπούα, Γιάννης Μπρούζος, Ανδρέας Νικολάου, Μαίρη Νταγιαντά, Θόδωρος Παπαγιάννης, Χρίστος Παπαδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης, Νίκος Περαντινός, Στέλιος Πετρουλάκης, Μιχάλης Σακαλής, Γιώργος Σαλταφέρος, Ιφιγένεια Σδούκου, Στέφανος Σουβατζόγλου, Βασίλης Σούλης, Κώστας Σπυριούνης, Μαρίνα Στελλάτου, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Νίκος Τριανταφύλλου, Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά, Δήμος Φλέσσας, Μανώλης Χάρος

Info: Πολεμικό Μουσείο (Φουαγέ Αμφιθεάτρου Πολεμικού Μουσείου) | 9/7-9/9 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9 π.μ. – 7 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πολεμικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".