Συνέδριο για τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό των ανθρώπων στην Ελλάδα

Το 1ο Διαδραστικό συνέδριο με τίτλο "I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE" διοργανώνεται στη Ναύπακτο.

I am not a doll

Στο πλαίσιο του Ναύπακτος 2030, το "I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE" έρχεται για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντροτης Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ναύπακτο, με σκοπό να παρουσιάσει τον ρολό του ανθρωπίνου ψυχισμού όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις. Στόχος του "I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE" είναι η ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δίκαιο και τις ανθρώπινες σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της αντιμετώπισης της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, μέσα από την προσέγγιση του ψυχισμού του θύτη και του θύματος, της οικογένειας της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης.

I am not a doll

The Conference

Η agenda του συνεδρίου βασίζεται στο πλαίσιο των στόχων βιώσιμηςανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά στο Sdg5 που αφορά στην ισότητα των φύλων της οποίας προϋπόθεση για να επιτευχθεί είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών και έμφυλης βίας. Μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, θα εξεταστούν προβληματισμοί και θα διατυπωθούν προτάσεις, προκειμένου να αναδειχθούν αποτελεσματικές λύσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα που αφορούν κάθε πολιτισμένη κοινωνία και να "φωτιστεί" ο αντίκτυπος αυτών στις ανθρώπινες σχέσεις και στην εξελικτική πορεία ενός ατόμου από την παιδική του ηλικία έως την ενήλικη ζωή.

Art Exhibition

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 550 τ.μ θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση από 1.000+ ζωγραφιές παιδιών με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μορφές βίας, ενώ θα παρουσιαστούν και τα 6 γλυπτά της σειράς @iamnotadoll_project "Δεν είμαι κούκλα" που δημιουργήθηκαν από την καλλιτέχνιδα Ιωάννα Παρασκευά.

I am not a doll

Youth Learning Hub

Στον καταπράσινο προαύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου περισσότερααπό 500 παιδιά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη να μάθουν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από εξειδικευμένη ομάδα παιδαγωγών, ψυχολόγων καικαλλιτεχνών. Μια Διαδραστική εμπειρία με επίκεντρο την εκπαίδευση μέσω της βιωματικής συμμετοχής σε καλλιτεχνικά δρώμενα.

Facts and Figures

  • Σε μία τάξη 25 παιδιών τα 5 παιδιά είναι πιθανά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, συνήθως από κάποιον που γνωρίζουν. Το ποσοστό αυτό αφορά και την Ελλάδα.
  •  Κάθε 2 δευτερόλεπτα που μετράμε ένα ανήλικο κοριτσάκι κάπου στον κόσμο εξαναγκάζεται σε πρόωρο γάμο.
  • Το ένα τρίτο των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων είναι ανήλικα παιδιά.
  •  Υπολογίζεται ότι 1 στις 3 γυναίκες είναι θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας.
  • 5 μικρά κοριτσάκια κάθε λεπτό περνάνε το βασανιστήριο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων.

Διασφαλίστε τη δωρεάν συμμετοχή σας ως σύνεδρος στο "I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE". Αν δραστηριοποιήστε στους τομείς δικαιοσύνης, ψυχικής υγείας, κοινωνιολογίας, πρόνοιας και εκπαίδευσης δηλώστε συμμετοχή στο panelομιλητών μας.

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".