"Λογοτεχνία και Ιστορία": Γ´ Συνάντηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο

Ένα διήμερο στο Γράμμο με Ελληνες λογοτέχνες.

γραμμος

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία  διοργανώνει διήμερη συνάντηση με θέμα "Λογοτεχνία και Ιστορία" το Σάββατο 13  και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο του Πάρκου Εθνικής  Συμφιλίωσης  στο Γράμμο. 

Η διήμερη συνάντηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης είναι αφιερωμένη στη  λογοτεχνία και τη σχέση της με την ιστορία. Στο τραπέζι θα τεθεί ένα ευρύ φάσμα  ζητημάτων, όπως το πώς αντιμετωπίζει ένας λογοτέχνης την ιστορία και ένας  ιστορικός τη λογοτεχνία, γιατί ένας συγγραφέας επιλέγει να γράψει ιστορίες που  εκτυλίσσονται στο παρελθόν, τι μπορεί να προσφέρει η χρονική απόσταση σε ένα  μυθιστόρημα, η δημοφιλία και τα είδη του ιστορικού μυθιστορήματος.

γραμμος

Ακόμα, πώς  μπορεί η Ιστορία να εγκιβωτίζεται μέσα σε ένα μυθιστόρημα και να το τροφοδοτεί,  αν η σχέση μυθοπλασίας και επιστήμης είναι ανταγωνιστική, τα διαφορετικά αλλά  και τα συγκλίνοντα πεδία τους, πώς η ιστορία εισχωρεί στη λογοτεχνία και το  αντίστροφο. Γι’ αυτά και για πολλά ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν  διακεκριμένοι σύγχρονοι λογοτέχνες, κριτικοί και θεωρητικοί, καθώς και ιστορικοί.  Ο Νίκος Δαββέτας, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Βασίλης Γκουρογιάννης, ο Βαγγέλης  Καραμανωλάκης και ο Στρατής Μπουρνάζος θα συζητήσουν με την Ελισάβετ Κοτζιά  στο Α΄ Στρογγυλό Τραπέζι το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024. Την Κυριακή 14 Ιουλίου  2024 ο Μανόλης Πιμπλής θα έχει την ευκαιρία στο Β΄ Στρογγυλό Τραπέζι να  ανταλλάξει απόψεις για το ιστορικό μυθιστόρημα με τη Ρέα Γαλανάκη, τον Χρήστο  Α. Χωμενίδη, τον Βασίλη Τσιαμπούση, τον Ισίδωρο Ζουργό και τον Ευάνθη  Χατζηβασιλείου.

Το διήμερο, στον ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς τόπο του Πάρκου, αποτελεί μια  ευκαιρία, για το κοινό που θα το παρακολουθήσει, να γνωρίσει Έλληνες λογοτέχνες, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να συζητήσει μαζί  τους. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον επιστημονικό  υπεύθυνο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. 

Το διήμερο θα πλαισιωθεί με συναυλία κλασικής μουσικής σε έργα Βιβάλντι, Χέντελ, Μπαχ, Μασνέ, Μότσαρτ, από μέλη του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων αργά  το απόγευμα το Σάββατο 13 Ιουλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πώς οριοθετείται η βιώσιμη κρουαζιέρα στη Σαντορίνη: Τι συμφώνησαν Δήμος και Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)

Οι εκπρόσωποι της CLIA και ο Δήμαρχος Θήρας συμφώνησαν σε μια κοινή πορεία για το μέλλον της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Εναλλακτικές διακοπές στην Κω: κι όμως γίνεται!

Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να θελήσεις από τις καλοκαιρινές σου διακοπές και να μην το βρεις στην Κω. Απαραίτητη προϋπόθεση: να την εμπιστευτείς.

Πιερία, το δικό μας… Μαϊάμι!

Παραλίες, beach bar, γνωριμία με τον Όλυμπο, οινικές διαδρομές, ballooning. Η Πιερία συνδυάζει βουνό και θάλασσα μοναδικά.

Το "Grand Hyatt Athens" είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός από μόνος του

Με εκπληκτική θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη έως και τον Σαρωνικό, το rooftop και τα δύο εστιατόρια του πολυτελούς ξενοδοχείου θα μας απασχολήσουν ευχάριστα αυτό το καλοκαίρι.

"Μακρύαμμος Bungalows": Οι διακοπές σου σε ένα πνεύμονα φύσης στη Θάσο, με θέα στο Αιγαίο

Τα πανέμορφα πετρόχιστα bungalows που ακολουθούν τη παραδοσιακή Θασίτικη αρχιτεκτονική πάνω στη θάλασσα μας προδιαθέτουν για χαλαρωτικές διακοπές.

Yoga retreat στην Εύβοια παρέα με τη Φθινοπωρινή ισημερία

Οι yoga instructors Μαρίνα Παππά και Άννα Καραγιάννη μας καλούν σε μια αναζωογονητική εμπειρία στο Μαρμάρι.

Η Ολγα Κεφαλλογιάννη κινεί την αποκατάσταση του Αχιλλείου

Το Υπουργείο Τουρισμό ενεργεί για την αποκατάσταση του Αχιλλείου συγκροτήματος στην Κέρκυρα.