"Slugfest": Ένα μίνι φεστιβάλ κόμιξ και εικονογράφησης για όσους αγαπούν να διαβάζουν ή να δημιουργούν κόμιξ

Το φεστιβάλ θα περιέχει τριήμερο μπαζάρ, έκθεση εικονογράφησης, life drawing, workshops για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάσεις κομιξ, ομιλίες, προβολές ταινιών live performance και dj set.

Slugfest

Το "Slugfest" είναι ένα μίνι φεστιβάλ κόμιξ και εικονογράφησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος στις 28-30 Ιουνίου στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλτάι. Το φεστιβάλ θα περιέχει τριήμερο μπαζάρ, έκθεση εικονογράφησης, life drawing, workshops για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάσεις κομιξ, ομιλίες, προβολές ταινιών live performance και dj set. Στόχος της ομάδας του "Slugfest" είναι να δημιουργήσει ένα σημείο συνάντησης για τους ανθρωπους που αγαπάνε να διαβάζουν ή/και να δημιουργούν κόμιξ.

Γιατί κόμιξ;

Το κομιξ (comix) είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε για να περιγράψει την αντικουλτούρα που άνθισε τις δεκαετίες του '60 και '70 στο Σαν Φρανσισκο των ΗΠΑ. Το "X" στη θέση του "S" σηματοδοτώντας τον άγνωστο παρονομαστή στην εξίσωση, που ξεφεύγει από τους περιορισμούς των συμβατικών κόμικ. Μικροεκδοτικές και αυτοεκδοσεις επέτρεψαν στους καλλιτεχνες τη δημιουργική ελευθερία σε μορφή και περιεχόμενο. Ταυτόχρονα τα underground κομιξ διαχύθηκαν στο Ηνωμενο Βασίλειο και την Ευρώπη, εκκινώντας μια παράδοση ανεξάρτητων εκδόσεων με "ακατάλληλο" περιεχόμενο, πολιτική και "ενήλικη" θεματολογία.

Γιατί "Slugs";

Οι γυμνοσάλιαγκες (slugs) είναι τρομερά αργοί και κολλώδεις. Μπορεί να μην τους προσέξεις κάν, και να τους πατήσεις καταλάθος. Περνούν απαρατήρητοι και λειτουργούν με τους δικούς τους χρόνους. Τα σώματά τους είναι ρευστά, ελαστικά, σχεδόν χωρίς όρια - οι περισσότεροι δε χωρούν στο δίπολο θηλυκό/αρσενικό, και αναπαράγονται ασεξουαλικά. Ο σκοπός της καλλιτεχνικής ομάδας είναι να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την καλλιτεχνική δημιουργία αναφορικά με το χρόνο, με την παραγωγικότητα και τα προαποφασισμένα χρονοδιαγράμματα.

Η λέξη "Slugfest" χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμπλοκή σε ένα σκληρό σωματικό ανταγωνισμό (συνήθως στον αθλητισμό). Εκείνοι τη χρησιμοποιούν σε μια ειρωνική εκδοχή της - για να δηλώσουν την ανταγωνιστικότητα που μας επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός σε όλες μας τις σχέσεις, είτε είναι δημιουργικές, είτε προσωπικές ή κάθε άλλη ενδιάμεση διαβάθμιση. Το "Slugfest" σκοπεύει να δημιουργήσει ένα χώρο ώστε να εκφράσουμε τις μοναδικές μας προοπτικές, τις ευαισθησίες μας και τις εμπειρίες μας που συχνά παραμένουν στο όριο, έξω και πέρα από τις μεγάλες αφηγήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι θα δούμε τον Ιούλιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Τα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ συνεχίζουν τις δράσεις τους και το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

"Care Ecologies": Το State of Concept επανεξετάζει τις πρακτικές φροντίδας στη σύγχρονη εποχή

Μια νέα ομαδική έκθεση διερευνά πώς εκδηλώνεται η φροντίδα σήμερα και αν οι πρακτικές της μπορούν να εφαρμοστούν σε ευρύτερα κοινωνικά πλαίσια.

Πόσο σαρκοβόρες είναι οι εκδόσεις Carnívora;

Με αφορμή το 16ο Φεστιβάλ ΛΕΑ που πραγματοποιείται σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λευκάδα και Χανιά έως τις 29 Ιουνίου, αναζητήσαμε και μιλήσαμε με τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από τις αγαπημένες εκδόσεις Carnívora.

"The Water Or The Wave": Η έκθεση που αναδεικνύει τις Σπέτσες σε κέντρο εικαστικής εξερεύνησης

Το "α" ταξίδεψε μέχρι τις Σπέτσες και πήρε μία γεύση από το πολύ ενδιαφέρον εικαστικό πρότζεκτ που παρουσιάζει το AMA House, μέσω του οποίου φέρνει σε διάλογο δύο ταλαντούχες δημιουργούς.

Το Athens Digital Arts Festival γιόρτασε 20 χρόνια ψηφιακής επανάστασης

Το ADAF 2024: Techno(s)cene ήταν μια μεγάλη γιορτή για τον ψηφιακό πολιτισμό, που τίμησε την πλούσια ιστορία του φεστιβάλ και της ευρύτερης σκηνής της ψηφιακής τέχνης.

"H βιογραφία ενός λογισμικού": Όταν η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται συνδημιουργός ενός σεναρίου

Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας και η μουσικοσυνθέτρια Μελίνα Παξινού παρουσιάζουν ένα συνεργατικό έργο στους Δελφούς, με ελεύθερη είσοδο.

"Το ''and all our world is dew'' δεν είναι μια έκθεση για την χειροτεχνία και την τεχνολογία"

Η επιμελήτρια της φετινής έκθεσης του Deree – The American College of Greece μας ξεναγεί στους χώρους της όπου χειρωναξία, τεχνολογία και μεταφυσική, επιστήμη και ποίηση, διαπλέκονται σε ιστορικά και σύγχρονα έργα.