"Το στεφάνι": Το πιο γνωστό βιβλίο της Sigrid Undset από τις εκδόσεις Λέμβος

Μια ρεαλιστική ηθογραφία της εποχής, και παράλληλα μια διαχρονική προσέγγιση όλων εκείνων των συναισθημάτων, που σε όλες τις εποχές, παρά την τεχνολογική και διανοητική πρόοδο, παραμένουν ίδια, αναλλοίωτα και αιώνια.

Το στεφάνι

Οι εκδόσεις Λέμβος παρουσιάζουν το πιο γνωστό έργο της Sigrid Undset, με τίτλο "Το στεφάνι" σε μετάφραση Σωτήρη Σουλιώτη. Το μυθιστόρημα αυτό μιλάει για τη ζωή και τα διλήμματα μιας γυναίκας, αλλά και των ανθρώπων που την περιβάλλουν, στον νορβηγικό Μεσαίωνα, με τη θρησκεία πανταχού παρούσα, ακόμα και σε καθημερινά και πρακτικά ζητήματα. Μια ρεαλιστική ηθογραφία της εποχής, και παράλληλα μια διαχρονική προσέγγιση της αγάπης, του έρωτα, της συζυγικής πίστης, του γάμου, της οικογένειας, της φιλίας, της προδοσίας και όλων εκείνων των συναισθημάτων, που σε όλες τις εποχές, παρά την τεχνολογική και διανοητική πρόοδο, παραμένουν ίδια, αναλλοίωτα και αιώνια.

Η Κριστίν Λαβρανσντάτερ ζει στη Νορβηγία του 1300 μ.Χ. με τον πατέρα της, Λάβρανς, αγρότη και πολύ αγαπητό στην περιοχή του, τη μητέρα της, Ράγκνφριντ, θρησκευόμενη, σοβαρή και μελαγχολική γυναίκα, και τις αδελφές της. Όταν φτάνει στην κατάλληλη ηλικία, οι γονείς της την προξενεύουν με τον Σίμον, γιο ιππότη, κάτι που εκείνη δέχεται με ευκολία, και τον αρραβωνιάζεται. Όμως κάποια στιγμή γνωρίζει τον ιππότη Έρλεντ και τον ερωτεύεται παράφορα, όπως και αυτός εκείνη. Ο Έρλεντ έχει όμως βεβαρυμένο παρελθόν, καθότι έχει ζήσει και έχει κάνει παιδιά με παντρεμένη γυναίκα, και αυτό για τα ήθη της εποχής ήταν ανήκουστο, ειδικά για τους γονείς της Κριστίν, οι οποίοι δεν δίνουν τη συγκατάθεσή τους να γίνει αυτός ο γάμος. Οι δυο νέοι θέλουν πολύ να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί, και η Κριστίν προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην αγάπη της για τον Έρλεντ και την αγάπη της για τον Θεό και τους γονείς της, καθώς είναι και η ίδια βαθιά θρησκευόμενη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.