O Robbie Williams πιάνει τα πινέλα

moco

"Let him entertain you” για να παραφράσουμε το εμβληματικό τραγούδι του Robbie Williams. Ο θρυλικός μουσικός και performer αυτή την φορά αφήνει την σκηνή και το μικρόφωνο για να βρεθεί ανάμεσα σε καβαλέτα, μέσα στο Moco στο Άμστερνταμ. Το μουσείο που συνδέει όσο λίγα μουσεία το κοινό με τη σύγχρονη τέχνη, πάντοτε αφιλτράριστα, παρουσιάζει μια αυθάδη και συναρπαστική έκθεση αφιερωμένη σε έναν από τους πιο πολύπλευρους καλλιτέχνες της εποχής μας: τον Robbie Williams. O pop star του του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να κάνει άψογα αυτό που μας έχει συνηθίσει τόσο χρόνια: να επαναφεύρει τον εαυτό του.

moco

Μέσα από βάναυσα ειλικρινείς, γελοιογραφικές φόρμες, ο καλλιτέχνης απεικονίζει όσα τον/μας απασχολούν σχετικά με την εσωτερική γαλήνη, την ελευθερία του νου, την εξωτερική πίεση, τη ντροπή, το φόβο και άλλους εσωτερικούς δαίμονες. Η προσγειωμένη, ευάλωτη αλλά και τολμηρή εικαστική του γλώσσα απεικονίζει την προσωπική του πάλη θέτοντας στο επίκεντρο την ψυχική του υγεία και "φωνάζοντας" πλέον με αποδοχή "τα πράγματα που με κατέστρεψαν με έκαναν επίσης επιτυχημένο".


Έως τις 8/7, MOCO AMSTERDAM Honthorststraat 20, mocomuseum.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.