"Ρεματιά 10 χρόνια μετά": Η Δάφνη Λιαναντωνάκη μάς προσκαλεί στην έκθεση του Αρχείου της Ρεματιάς

Η καλλιτέχνης οργανώνει 3 απογευματινές συναντήσεις στις όχθες του Ρέματος, όπου θα διαθέσει τους χάρτες της Ρεματιάς σε όσους θέλουν να περπατήσουν και να σημειώσουν επάνω τους.

Ρεματιά 10 χρόνια μετά Από την χαρτογράφηση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία © Suzan Rafizadeh

Η Δάφνη Λιαναντωνάκη μάς προσκαλεί στην έκθεση του Αρχείου της Ρεματιάς που δημιουργήθηκε μέσα από τις σημειώσεις του κοινού τη χρονιά 2013-2014. Τότε η δημοσιοποίηση του έργου της Υποκειμενικής Χαρτογράφησης είχε γίνει μέσω της ιστοσελίδας stirematia.blogspot.com. Τώρα το αρχείο θα έχει πλέον φυσική μορφή, παραμένοντας ένα συμμετοχικό έργο εν εξελίξει: οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταγράψουν νέες σημειώσεις στην επιφάνεια του έργου, που θα απλώνεται διάφανη πάνω από την στρωματογραφία και τις σημειώσεις του παρελθόντος. Οι καινούργιες σημειώσεις θα προκύψουν από την εκ νέου εξερεύνηση της περιοχής με οδηγό τους ίδιους τρείς χάρτες που χρησιμοποιήθηκαν πριν 10 χρόνια. 

Ρεματιά 10 χρόνια μετά

Για την προετοιμασία του έργου, η καλλιτέχνης οργανώνει 3 απογευματινές συναντήσεις στις όχθες του Ρέματος, όπου θα διαθέσει ξανά τους χάρτες της Ρεματιάς σε όσους θέλουν να περπατήσουν και να σημειώσουν επάνω τους.

Στη συνέχεια, ο συλλογικός χάρτης στο σύνολό του θα εκτεθεί στο πλαίσιο της ομαδικής διοργάνωσης "Συνοικισμός 2024" , που θα γίνει στο Χαλάνδρι από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδιαμορφώσουν το έργο γράφοντας απευθείας πάνω στην τελική (προς το παρόν) επιφάνεια.

Ρεματιά 10 χρόνια μετά
Η πρώτη (16/6) από τις τρεις συναντήσεις χαρτογράφησης, με αφετηρία τον ευκάλυπτο κάτω από την πεζογέφυρα του Προφήτη Ηλία.

Οι συναντήσεις της Ρεματιάς προγραμματίζονται ως εξής:

  • Τρίτη 18 /6, 6 μ.μ. στην "παραλία" κάτω από την οδό Αιγαίου (κέντρο Χαλανδρίου)
  • Πέμπτη 20/6, 6 μ.μ. στο πάρκο κάτω από τον Πρ. Ηλία 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Αθήνα των συγγραφέων | Λένα Διβάνη: "Δεν μου αρέσει η μονοκαλλιέργεια, στην Κυψέλη είμαστε όλοι διαφορετικοί"

Η Λένα Διβάνη περπατάει καθημερινά την Αθήνα την οποία αγαπάει πολύ. Τη συναντήσαμε και μας μίλησε για τη ζωή της και την πόλη την οποία δεν θα άλλαζε με καμία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΥ ΝΤΟΥΡΟΥ
08/08/2024

Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

10 φρέσκα βιβλία για τον Αύγουστο

Διαβάστε εντός 10 βιβλία που ανήκουν στην πρόσφατη εκδοτική σοδειά και μπορούν να γίνουν η καλύτερη συντροφιά σας στην αυγουστιάτικη ραστώνη.

"How to Write About Art?": Ένα μονοήμερο εργαστήριο γραφής με την Jennifer Higgie

Η διακεκριμένη Αυστραλή συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για ένα workshop προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από την εμπειρία και τη γνώση της στον κόσμο της τέχνης και της γραφής.

Είσαι κάτω των 25; Δες 5 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου μπαίνεις δωρέαν

Αυτό το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για πέντε βόλτες που θα σου δώσουν κάτι που δεν περίμενες, χωρίς να σου "πάρουν" τίποτε (bonus μία που συνδυάζεται με μπάνιο!).

Ανακαλύψτε 8+1 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Νέες εκδόσεις ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και ποίησης από όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας το αναγνωστικό κοινό με μοναδικές αφηγήσεις και ποιητικές συλλογές.

"Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο": Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Η εικαστική έκθεση ανοίγει έναν διάλογο για τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση των στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη παρέμβαση.