Ένα "μικρό μουσείο" ξεφυτρώνει ξανά στον Δήμο Ζωγράφου

Το Μουσείο Γουναρόπουλου παρουσιάζει για δέκατη έκτη χρονιά την έκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του.

Μικρό Μουσείο 16

Ο Δήμος Ζωγράφου παρουσιάζει για δέκατη έκτη χρονιά, από την Τετάρτη 12 Ιουνίου, την έκθεση "Μικρό Μουσείο" του δημοτικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής, με δάσκαλο τον Ανδρέα Σινόπουλο, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου.

Μικρό Μουσείο 16

Στην έκθεση παρουσιάζονται περί τα 100 έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, τα οποία δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του σπουδαστικού έτους 2023-2024. Για τη δημιουργία των έργων χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα υλικά (σκόνες με κόλλα, τέμπερες, ακρυλικά, παστέλ, χρωματιστά μολύβια, ακουαρέλα, μελάνι, μολύβι και κάρβουνο) επάνω σε μουσαμά, χαρτί και χαρτόνι. 

Μικρό Μουσείο 16

Η δουλειά του Εργαστηρίου κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές στην επαφή τους με τη μεγάλη παράδοση της ζωγραφικής. Πρόκειται για μελέτες –σχέδια και χρώματα– πάνω σε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, που διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο πανόραμα κάθε χρονιά. Στη δεύτερη κατεύθυνση οι σπουδαστές, μετά την άσκησή τους στην προηγούμενη πρακτική, επιχειρούν να συνθέσουν έργα απευθείας από τον τρισδιάστατο κόσμο, συνθέσεις και μοντέλο.

Μικρό Μουσείο 16

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρό Μουσείο 16

  • Μεικτά Μέσα

Ο Δήμος Ζωγράφου παρουσιάζει για δέκατη έκτη χρονιά την έκθεση «Μικρό Μουσείο» του δημοτικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής, με δάσκαλο τον Ανδρέα Σινόπουλο. Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 100 έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, τα οποία δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του σπουδαστικού έτους 2023-2024. Η δουλειά του εργαστηρίου κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές στην επαφή τους με τη μεγάλη παράδοση της ζωγραφικής. Πρόκειται για μελέτες –σχέδια και χρώματα– πάνω σε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, που διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο πανόραμα κάθε χρονιά. Στη δεύτερη κατεύθυνση οι σπουδαστές, μετά την άσκησή τους στην προηγούμενη πρακτική, επιχειρούν να συνθέσουν έργα απευθείας από τον τρισδιάστατο κόσμο, συνθέσεις και μοντέλο.

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Γουναρόπουλου 6, Άνω Ιλίσια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.