Ο Βασίλης Μπουντούρης μάς διηγείται "Ιστορίες από τη Λίμνη της Φωτιάς (23+1 ιστορίες από τη Μεσόγειο)"

Το βιβλίο κυκλοφορεί από εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Ιστορίες από τη Λίμνη της Φωτιάς

Το βιβλίο "Ιστορίες από τη Λίμνη της Φωτιάς (23+1 ιστορίες από τη Μεσόγειο)" του Βασίλη Μπουντούρη κυκλοφορεί από εκδόσεις Ραδάμανθυς

Λίμνη της Φωτιάς, ονομάζεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου η Μεσόγειος. Οι 23+1 ιστορίες της έκδοσης, αποτελούν συλλογή σπάνιων θρύλων, στον λόγο τους λιτοί και μεστοί στη σοφία τους, όπως ήταν οι αφηγήσεις του προφορικού λόγου, για να προσδώσει ο αφηγητής ρεαλισμό – ότι κάτι συνέβη στον τάδε ή τον δείνα, πριν από χρόνια.

Μέσα από τον αφαιρετικό λόγο, τη μαστορική επεξεργασία χαρακτήρων και την ποιητικότητα του συγγραφέα, καλούμαστε να θυμηθούμε και να ενσκύψουμε στη μυθική παράδοση της ευρύτερης περιοχής μας, βουτώντας στους ασυνείδητους φόβους, τον εκρηκτικό ερωτισμό, την έξαρση και την ενίοτε τυφλή αυτοκαταστροφή του λαϊκού ανθρώπου, στα πρότυπα των αδελφών Γκρiμ.

Με την ευφάνταστη εικονογράφηση του Νάσου (Βασιλακάκη) η συλλογή αυτή αποκτά εικαστική δύναμη και εν τέλει απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας. Η ιστορία "INCUBUS" του βιβλίου, βραβεύτηκε σαν σενάριο στο London Greek Film Festival (2022). Το βιβλίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.