"CTRL+τ": Η Normandie Luscher "μιλάει" για τη διαχείριση του τραύματος και την επούλωση του

Οι επισκέπτες της γκαλερί θα κληθούν να αλληλεπιδράσουν με την εγκατάσταση, να μοιραστούν τις δικές τους αναμνήσεις και τραύματα αλλά και να συνεισφέρουν με τις ευχές τους, οδηγούμενοι να βρουν τη δική τους επούλωση.

CTRL+τ Normandie Luscher

Το πρόγραμμα CTRL+τ αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους, διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Τ.Α.F., επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+τ με απόλυτη ελευθερία, όσον αφορά στη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το χώρο του T.A.F. (studio visit) και να δουν εν δράση τους καλλιτέχνες. Ενώ στο τέλος του προγράμματος θα προκύψει μια παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου. 

Το έργο ''Demigoddess, A Heroine's Journey'' θα παρουσιάσει μέρος από το πρωτότυπο υλικό του συνεχιζόμενου κόμικ της Normandie Luscher με τίτλο "Demigoddess". Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο CTRL+τ πρόγραμμα, η Normandie θα αναπτύξει μια εγκατάσταση βασισμένη στη θεματική του κόμικ της που μιλάει για τη διαχείριση του τραύματος και την επούλωση του. Οι επισκέπτες της γκαλερί θα κληθούν να αλληλεπιδράσουν με την εγκατάσταση, να μοιραστούν τις δικές τους αναμνήσεις και τραύματα αλλά και να συνεισφέρουν με τις ευχές τους, οδηγούμενοι να βρουν τη δική τους επούλωση. 

CTRL+τ Normandie Luscher

Στην προσπάθειά της να διαγράψει τα βιώματα του παρελθόντος, να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της και να ξεπεράσει το πένθος της, η Demi, η ηρωίδα της σειράς κόμικς, οδηγείται σε ένα απίστευτο ταξίδι. Ακολουθεί το μονοπάτι προς τον Κάτω Κόσμο, με στόχο να πιει από τον ποταμό Λήθη που θα τη βοηθήσει να ξεφορτωθεί όλες τις κακές αναμνήσεις της. Όμως οι Μούσες, μία σύγχρονη εκδοχή των αρχαίων μυθολογικών νυμφών, έχουν άλλα σχέδια γι' αυτήν, αφού την βοηθούν να ανακαλύψει τις κρυμμένες πτυχές του εαυτού της, τη δύναμη που κρύβει μέσα της, οδηγώντας την εναλλακτικά στη Μητέρα αυτών, τη Μνημοσύνη, και τη Λίμνη της Παντογνωσίας της.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, οι επισκέπτες καλούνται να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του έργου και της εγκατάστασης της καλλιτέχνιδας. Ενώ την Κυριακή 9 Ιουνίου, η Normandie θα φιλοξενήσει ένα εργαστήριο για την συγγραφή  πρωτότυπων ιστοριών. Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν προσεγγίσεις για την αφήγηση βιογραφικών ιστοριών, με ημερολογιακό χαρακτήρα, δημιουργώντας μια σύντομη ιστορία σε μια μοναδική μορφή. Θα υπάρχουν 10 διαθέσιμες θέσεις. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να κλείσουν τη θέση τους στέλνοντας μήνυμα εδώ: @normandieillustration. Θα διατίθενται χαρτιά και μολύβια, ο καθένας όμως μπορεί να φέρει μαζί του όποιο υλικό προτιμά.

Διάρκεια: 3-10/6 
Ώρες επισκεψιμότητας: 4-7 μ.μ.
CTRL+τ τελική παρουσίαση: Παρασκευή 7 Ιουνίου | 7-11 μ.μ.
Εργαστήριο: Κυριακή 9 Ιουνίου | 2-4 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.