Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024

Η μόδα και ο αθλητισμός, δύο διαφορετικές, ισχυρές εκφράσεις του παγκόσμιου πολιτισμού, μοιράζονται μια βαθιά και διαχρονική σχέση, επηρεάζονται από τη εξέλιξη της κοινωνίας, αντικατοπτρίζουν την ιστορία, τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα της κάθε χώρας, διαμορφώνουν αλλά και διαμορφώνονται από τις ηθικές και αισθητικές αξίες της κάθε εποχής, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, χαιρετίζοντας την έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024" στο Ζάππειο.

Η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024

Η Υπουργός Τουρισμού έφερε ως παράδειγμα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 που όπως είπε, έστρεψαν τα βλέμματα του κόσμου στην Ελλάδα και ενέπνευσαν Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, οι οποίοι ενέταξαν στις συλλογές τους στοιχεία κλασικής ομορφιάς και χάρης.

Η έκθεση "Μόδα & Ολυμπιακοί Αγώνες", επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μία συναρπαστική διαδρομή, να γνωρίσουμε την ιστορία της μόδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να θαυμάσουμε αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από διαφορετικές διοργανώσεις και να εξερευνήσουμε, μέσα από τα εκθέματα και την εικόνα,  τον τρόπο με τον οποίο η μόδα διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το ολυμπιακό πνεύμα.

"Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την αισθητική απήχηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Και να αισθανθούμε την ενέργεια, τις αξίες, τα ιδανικά που συνδέονται με τον παγκόσμιο και πανανθρώπινο αυτό θεσμό.", καταλήγει η Υπουργός. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.