Δύο μοναδικές ξεναγήσεις στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή για φοιτητές (και όχι μόνο)

Φοιτητές από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να δουν έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, να συζητήσουν, να θέσουν ερωτήματα γύρω από την σύγχρονη τέχνη και να περιηγηθούν στους χώρους της γκαλερί.

Εντός εκτός

Η γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή, υποδέχεται το φοιτητικό κοινό (και όχι μόνο) για δύο ημέρες, 25 και 26 Απριλίου, για δύο ξεναγήσεις την κάθε ημέρα στην έκθεση "Εντός εκτός" με έργα σε χαρτί. Φοιτητές από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να δουν έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, να συζητήσουν, να θέσουν ερωτήματα γύρω από την σύγχρονη τέχνη και να περιηγηθούν στους χώρους της γκαλερί. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τη Ρεβέκκα Καμχή. Επιπλέον, με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα (πάσο) μπορούν να λάβουν δωρεάν περιοδικά σύγχρονης τέχνης.

Εντός εκτός

Στην ομαδική έκθεση έργων σε χαρτί εντός και εκτός κάδρου, συμμετέχουν καλλιτέχνες με έργα τους από διαφορετικές περιόδους: Ρίτα Άκερμανν, Νίκος Αλεξίου, Αλέξανδρος Γεωργίου, Mωρίς Γκανής, Κλερ Γουντς, Kωνσταντίνος Κακανιάς, Κάρεν Κιλίμνικ, Ελένη Κοτσώνη, Μοσέκουα Λάνγκα, Λίλυ Λάντλοου, Ντιάννα Μαγκανιά, Τρέισυ Μόφφαττ, Ρος Μπλέκνερ, Πολ Ντέσμπορο, Ελίζαμπεθ Πέυτον, Αλέκος Φασιανός,  Συλβί Φλερύ, Τάκης, Φέλιξ Γκονζάλες Τόρρες. 

Εντός εκτός

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της έκθεσης

Παραδοσιακά, η χρήση του χαρτιού παραπέμπει στο σκίτσο, στο προσχέδιο, σε κάτι πρόχειρο ή βιαστικό ή σε κάτι ασπρόμαυρο. Παρόλα αυτά, το χαρτί δεν αποτελεί ένα προκαταρκτικό ή πρόχειρο μέσο, αλλά πάνω σε αυτό αποτυπώνονται έργα αυτάρκη ακόμα και πλούσια σε χρώμα. Η τέχνη είναι κάτι που δεν εμπίπτει σε "εντός-εκτός" όρια. Ωστόσο, τα "όρια" στη δημιουργία, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή του έργου. Τα έργα εμπεριέχουν την απόφαση του καλλιτέχνη για το τι θα συμπεριληφθεί εντός του κάδρου και τι θα αφεθεί εκτός. Έτσι, τα έργα σε χαρτί "μπαίνουν" και "βγαίνουν" εντός και εκτός του κάδρου ανάλογα με τον τρόπο που τα βλέπουμε/ερμηνεύουμε εμείς. Το πλαίσιο αποτελεί το ενδιάμεσο μεταξύ καλλιτεχνήματος και θεατή – καλλιτέχνη και κόσμου. 

Η έκθεση ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου και θα τελειώσει στις 17 Μαΐου 2024.

Ώρες ξεναγήσεων: 12-2 μ.μ. & 3-5 μ.μ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ρεβέκκα Καμχή

Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Αθήνα των συγγραφέων | Λένα Διβάνη: "Δεν μου αρέσει η μονοκαλλιέργεια, στην Κυψέλη είμαστε όλοι διαφορετικοί"

Η Λένα Διβάνη περπατάει καθημερινά την Αθήνα την οποία αγαπάει πολύ. Τη συναντήσαμε και μας μίλησε για τη ζωή της και την πόλη την οποία δεν θα άλλαζε με καμία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΥ ΝΤΟΥΡΟΥ
08/08/2024

Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

10 φρέσκα βιβλία για τον Αύγουστο

Διαβάστε εντός 10 βιβλία που ανήκουν στην πρόσφατη εκδοτική σοδειά και μπορούν να γίνουν η καλύτερη συντροφιά σας στην αυγουστιάτικη ραστώνη.

"How to Write About Art?": Ένα μονοήμερο εργαστήριο γραφής με την Jennifer Higgie

Η διακεκριμένη Αυστραλή συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για ένα workshop προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από την εμπειρία και τη γνώση της στον κόσμο της τέχνης και της γραφής.

Είσαι κάτω των 25; Δες 5 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου μπαίνεις δωρέαν

Αυτό το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για πέντε βόλτες που θα σου δώσουν κάτι που δεν περίμενες, χωρίς να σου "πάρουν" τίποτε (bonus μία που συνδυάζεται με μπάνιο!).

Ανακαλύψτε 8+1 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Νέες εκδόσεις ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και ποίησης από όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας το αναγνωστικό κοινό με μοναδικές αφηγήσεις και ποιητικές συλλογές.

"Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο": Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Η εικαστική έκθεση ανοίγει έναν διάλογο για τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση των στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη παρέμβαση.