Στο πλαίσιο της έκθεσης του Δημήτρη Χαντζόπουλου με τίτλο "Selfies", το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 12.30 μ.μ. στη 16 Φωκίωνος Νέγρη, o καλλιτέχνης θα παραδώσει ένα masterclass για την τέχνη της πολιτικής σάτιρας και της γελοιογραφίας, ανατρέχοντας σε σταθμούς από την πολυετή, δημιουργική του πορεία.
To masterclass απευθύνεται σε νεαρούς επαγγελματίες από τον χώρο του animation και της σκιτσογραφίας, σε φοιτητές και φοιτήτριες από το πεδία των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, αλλά και ευρύτερα σε ανθρώπους του δημιουργικού τομέα που ενδιαφέρονται για την πολιτική γελοιογραφία.
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει Q&A.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας στο info@felioscollection.gr
Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Animation στο Emily Carr University of Art & Design στο Βανκούβερ του Καναδά. Από τις Εκδόσεις Άγρα έχουν δημοσιευτεί τα βιβλία του: "Αχ, και να ‘ξερες τι μου θύμισες" (1991), "Αι Αγαπώσαι – Αι ομοφυλοφιλίαι των εν Κωνσταντινουπόλει Μουσουλμανίδων" (1991), "Εις Άγραν Ρεθύμνου" (1999), "Στο Τούνελ" (2013). Έξέδωσε ακόμη το βιβλίο Αυτό που ζούμε (2013, Εκδόσεις Ποταμός) και το graphic novel της "Πάπισσας Ιωάννας" του Εμμανουήλ Ροΐδη από το Athens Review of Books (2018). Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Πάτρα και στο Ρέθυμνο. Εργάστηκε σαν γελοιογράφος στην εφημερίδα "Τα Νέα" και από το 2015 έως σήμερα είναι στην "Καθημερινή".
Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.
Περισσότερες πληροφορίες
Δημήτρης Χαντζόπουλος. Selfies
Σε γλυπτά και ζωγραφικές κατασκευές, φιλοτεχνημένα την τελευταία τριετία παρελαύνουν μορφές από τον κόσμο της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας και της σύγχρονης κουλτούρας, όσο κι απ’ τον κόσμο των γελοιογραφιών, που δημιουργεί στην πολύχρονη διαδρομή του. Μέσα από παράδοξες συνθέσεις υλικών, ξύλινες επιδαπέδιες και επιτοίχιες κατασκευές, ζωγραφικά έργα με πηλό και papier-mâché, οι χαρακτηριστικές ολόμαυρες φιγούρες των σατιρικών σκίτσων του Δημήτρη Χαντζόπουλου ζωντανεύουν στις τρεις διαστάσεις και δημιουργούν ένα σκηνικό φαντασίας και με έναν απρόσμενο τρόπο προβληματίζουν για τις επιδράσεις της ψηφιακής πραγματικότητας.