Σύγχρονοι δημιουργοί εξετάζουν τις κοινωνικές και πολιτικές μεταβολές των τελευταίων χρόνων

Το εικαστικό πρότζεκτ «The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders» περιλαμβάνει έργα από διακεκριμένους σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως η Χλόη Ακριθάκη, ο Αύγουστος Βεϊνόγλου και η Χριστίνα Μήτρεντσε.

The Condition of Im-Possibility The Invaders Α. Αντωνόπουλος, «Ο Μεγάλος ύπνος»

Μια νέα εικαστική έκθεση φιλοξενείται από τις 8 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο "The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders" και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια δρ. Εύα Κέκου.

Στην έκθεση συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, όπως οι: Χλόη Ακριθάκη, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Γιώργος Δρίβας, Πέγκυ Κλιάφα, Χριστίνα Μήτρεντσε, Πάνος Παπαδόπουλος, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Τόλης Τατόλας, Πάνος Χαραλάμπους, Θάλεια Χιώτη.

The Condition of Im-Possibility The Invaders
Θ. Χιώτη, "Rereading Freud", μεταβαλλόμενες διαστάσεις

Η έκθεση πραγματεύεται τη συνθήκη των άπειρων πιθανοτήτων σε ένα μαθηματικό αρχικά πλαίσιο, εντός του οποίου υπάρχουν άπειρες νέες δυνατότητες. Είναι δεδομένο ότι οι αλλαγές που επήλθαν από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων (πανδημία COVID-19, πολεμικές συρράξεις, φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή) μετέβαλαν και εντατικοποίησαν κάποιες φορές τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις δίνοντας μία νέα διάσταση. Το θέμα της έκθεσης είναι κάθε νέα συνθήκη, γεγονός ή περιστατικό που εισβάλλει ή μπορεί να εισβάλει δυνητικά στη ζωή μας. Μία κατάσταση/συνθήκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και δε γνωρίζουμε, αν θα έχει συνολικά ένα θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Δεδομένου του χαρακτήρα μετάβασης που διέρχεται η εποχή μας αλλά και η κοινωνία μας και της αδυναμίας να αυτοπροσδιοριστεί, η έκθεση στοχεύει να προβληματίσει αλλά και να διερευνήσει το χαρακτήρα αυτών των μεταβολών και το πώς γίνονται αντιληπτές.

The Condition of Im-Possibility The Invaders
Δ. Σωτηρόπουλος, "Footbath" 180x120
The Condition of Im-Possibility The Invaders
A. Βεϊνόγλου, "Tree" 165x110x55

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα δύο εικαστικές περφόρμανς: Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί περφόρμανς από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη. Στις 24 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ., θα παρουσιαστεί περφόρμανς από την Jennifer Nelson.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 Φεβρουαρίου παρουσία των καλλιτεχνών, όπως και στις 25 Φεβρουαρίου, που είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης.

Εγκαίνια: 8/2 (7 μ.μ.)

Info: Πάρκο Ελευθερίας | 8-25/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι 5 νέοι τίτλοι μεταφρασμένης πεζογραφίας από τις εκδόσεις Πατάκη

Πάθη, μυστικά και φαντασία είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά των πέντε νέων βιβλίων ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2024

Το "Communities Between Islands" προβάλλει αθέατες πλευρές τριών μεσογειακών νησιών

Το Ινστιτούτο Γκαίτε φιλοξενεί την έκθεση που προέκυψε από το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών "Communities Between Islands".

2 νέα αστυνομικά έρχονται από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μάθετε ποιοι τίτλοι (για ενήλικες) αναμένεται να εκδοθούν από τη Διόπτρα μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

3 νέα ελληνικά μυθιστορήματα έρχονται από τις εκδόσεις Πατάκη

Η Φιλομήλα Λαπατά, ο Μανώλης Ανδριωτάκης και η Καλλίδα Ζαχοπούλου υπογράφουν τα τρία νέα μυθιστορήματα που κυκλοφορούν προσεχώς.

Εικαστικές εξερευνήσεις σε ιστορικές στοές της Αθήνας

Τα πρότζεκτ που μας καλούν να ανακαλύψουμε την πλούσια ιστορία δύο κεντρικών στοών της πόλης.

Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση στα Εξάρχεια "μυρίζει βούτυρο"

Εύα Στεφανή, Κατερίνα Οικονομάκου και Ζάφος Ξαγοράρης διερευνούν τι σημαίνει να είσαι παιδί σε καιρό πολέμου.

Τελευταίο διήμερο για το bazaar του ΜΙΕΤ

Ίσα που προλαβαίνεις τη διοργάνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, όπου θα βρεις εκδόσεις από τους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών αλλά και των τεχνών με σημαντικές εκπτώσεις.