Ο Κώστας Εμμανουηλίδης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Γκαλερί Batagianni, με τίτλο "Aquascaping". Τα έργα της έκθεσης παραπέμπουν στον κόσμο του ενυδρείου, ο οποίος όμως υποβόσκει χωρίς να έχει μια περιγραφική παρουσία. Εκείνο που κεντρίζει το ενδιαφέρoν του είναι η διαδικασία του μικρόκοσμου και ότι αυτός εμπεριέχει.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης εμπνέεται για τα έργα του από διαδικτυακές φωτογραφίες, τις οποίες χρησιμοποιεί ως αφετηρία για την δημιουργία του έργου χωρίς να κάνει μιας οποιασδήποτε χρήση αντιγραφής. Ο εικαστικός επεξεργάζεται τα περισσότερα έργα αυτής της έκθεσης χωρίς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά καλλιτεχνικά μέσα. Συνυπάρχουν μικρές παρεμβάσεις με αερογράφο, ακρυλικά και μαρκαδόρους.
Ο Εμμανουηλίδης ανήκει στην γενιά της ψηφιακής επανάστασης που γαλουχήθηκε με τα νέα ηλεκτρονικά πολυμέσα. Κάνει χρήση του ψηφιακού αερογράφου για να σχεδιάσει και ολοκληρώσει τα έργα του και όλες οι εικόνες είναι αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας. Το ηλεκτρονικό του tablet μεταμορφώνεται σε σύγχρονο πινέλο και παλέτα. Για τον υδάτινο αυτό κόσμο εμπνέεται από τα video games, τα lego, καθώς και την αναζήτηση του ρόλου ενός παιχνιδιού μέσα από τα οποία διαχειρίζεται τις επινοημένες του εικόνες.
Ο Κώστας Εμμανουηλίδης γεννήθηκε στην Κολωνία το 1978. Έχει σπουδάσει νομικά ΔΠΘ (1998-2003) και είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ (2003-2009). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κάτω από την επιμέλεια του Νίκου Χαραλαμπίδη. Eπιμελήθηκε τον σχεδιασμό του καταλόγου του εικαστικού Νίκου Χαραλαμπίδη με αφορμή την ατομική έκθεση στο Centre Pompidou (2008), Tupperware Project, Ledra Barricade, Centre Pompidou (2008), κ.ά.
Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.
Περισσότερες πληροφορίες
Κώστας Εμμανουηλίδης. Αquascaping
Τα έργα της έκθεσης παραπέμπουν στον κόσμο του ενυδρείου, ο οποίος όμως υποβόσκει χωρίς να έχει μια περιγραφική παρουσία. Εκείνο που κεντρίζει το ενδιαφέρoν του είναι η διαδικασία του μικρόκοσμου και ότι αυτός εμπεριέχει. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης εμπνέεται για τα έργα του από διαδικτυακές φωτογραφίες, τις οποίες χρησιμοποιεί ως αφετηρία για την δημιουργία του έργου χωρίς να κάνει μιας οποιασδήποτε χρήση αντιγραφής. Ο εικαστικός επεξεργάζεται τα περισσότερα έργα αυτής της έκθεσης χωρίς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά καλλιτεχνικά μέσα. Συνυπάρχουν μικρές παρεμβάσεις με αερογράφο, ακρυλικά και μαρκαδόρους.