Το μυθιστόρημα του Paul Lynch που κέρδισε το Booker 2023 θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Aldina

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο για μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ οριακή στιγμή και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο του αγώνα μιας μητέρας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

Prophet_Song

Το μυθιστόρημα του Paul Lynch "Prophet Song" που κέρδισε το Booker 2023 θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Aldina.

Μια σκοτεινή, βροχερή βραδιά στο Δουβλίνο, η επιστήμονας και μητέρα τεσσάρων παιδιών Eilish Stack ανοίγει την εξώπορτά της και βρίσκει δύο αξιωματικούς της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας της Ιρλανδίας που έχουν έρθει για να ανακρίνουν τον σύζυγό της. Η Ιρλανδία καταρρέει. Η χώρα βρίσκεται στα χέρια μιας αυταρχικής κυβέρνησης και όταν ο σύζυγός της εξαφανίζεται, η Eilish βρίσκεται παγιδευμένη σε μια κοινωνία που αποσαθρώνεται. Πόσο μακριά θα φτάσει για να σώσει την οικογένειά της; Και τι –ή ποιον– είναι διατεθειμένη να αφήσει πίσω της;

Το "Prophet Song" είναι ένα πρωτότυπο έργο για μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ οριακή στιγμή και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο του αγώνα μιας μητέρας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

Η πρόεδρος της επιτροπής του Booker είπε για το βιβλίο: "Από το πρώτο χτύπημα στην πόρτα το 'Prophet Song' μας αναγκάζει να βγούμε από τον εφησυχασμό μας, καθώς παρακολουθούμε τo δράμα μιας γυναίκας που προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά της. Από τις πρώτες σελίδες αισθανθήκαμε ταραγμένοι, βυθισμένοι στη διαρκή κλειστοφοβία του εντυπωσιακά κατασκευασμένου κόσμου του Lynch. […] Η ποιητική γλώσσα του Lynch εντυπωσιάζει. Χρησιμοποιεί την επανάληψη και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα για να δημιουργήσει μια συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης. Πρόκειται για μια συγκινητική αφήγηση, θαρραλέα και γενναία. Το 'Prophet Song' αποτυπώνει γλαφυρά τις ανησυχίες του σήμερα. Οι αναγνώστες θα το βρουν συγκλονιστικό και αληθινό και δεν θα ξεχάσουν σύντομα τις προειδοποιήσεις του".

Ο Paul Lynch (γενν. 1977) είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων. Τα βιβλία του έχουν βραβευτεί τόσο στη χώρα του όσο και στη Γαλλία. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.