Στην έκθεση "Fleshscape" ο Αντώνης Αντωνίου υιοθετεί ως βασικό υλικό τον γύψο

Μέσα από έναν πλούσιο, δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με την ιστορία και την ιστορία της τέχνης, τα γλυπτά του σχολιάζουν τη σύνδεση του πόνου και της ηδονής ενώ ταυτόχρονα θίγουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση του κάθε ανθρώπου και το νόημα της ύπαρξης

Αντώνης Αντωνίου Fleshscape

Ο εικαστικός Αντώνης Αντωνίου παρουσιάζει την τελευταία σειρά έργων του στην έκθεση "Fleshscape" σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Νίκης Παπασπύρου, στον ανεξάρτητο δημιουργικό χώρο ART16 στον Κεραμεικό. Η έκθεση, που κάνει εγκαίνια την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, συνοδεύεται από φυλλάδιο που διατίθεται ελεύθερα στο κοινό.

Ο Αντωνίου μετά από μια έντονη, δημιουργική και πειραματική πορεία στο πεδίο των ζωντανών περφόρμανς όπου το ίδιο του το σώμα αποτελούσε το κυρίαρχο μέσο των εικαστικών του αναζητήσεων και της καλλιτεχνικής του παραγωγής στη νέα σειρά έργων που παρουσιάζει υιοθετεί ως βασικό υλικό, τον γύψο. Στα νέα του έργα, η οπτική στην μελέτη του σώματος αλλάζει, δεν αναζητά τα όρια του μέσα στον χώρο/περιβάλλον αλλά "ανακαλύπτει" την δομή του. Οι έννοιες της ευαλωτότητας και της ευθραυστότητας, της ζωής και του σώματος, αποκτούν πυρηνική σημασία, στα έργα του. Μέσα από έναν πλούσιο, δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με την ιστορία και την ιστορία της τέχνης, τα γλυπτά του σχολιάζουν τη σύνδεση του πόνου και της ηδονής ενώ ταυτόχρονα θίγουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση του κάθε ανθρώπου και το νόημα της ύπαρξης.

Αντώνης Αντωνίου Fleshscape

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1983, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Γ΄ εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 2008 εώς το 2014. Ο Αντωνίου αντιλαμβάνεται την εικαστική δημιουργία ως ενιαίο πεδίο στο οποίο κινείται με διαφορετικά μέσα. Η επιτέλεση (performance), η γλυπτική και η ζωγραφική είναι μερικά από τα μέσα που μεταχειρίζεται περισσότερο, για την υλοποίηση των εικαστικών του project. Εκκινώντας από τη ζωγραφική, το έργο του εξελίσσεται από τον καμβά στο σώμα. Η κίνηση του σώματος, η ακινησία του, η αντοχές του, η ροή του χρόνου, η μεταμόρφωση του, η αλληλεπίδραση με τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά, είναι τα στοιχεία που συνιστούν τις δράσεις (Performance) και το έργο του εν γένει. Απο το 2014 λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αντώνης Αντωνίου. Fleshscape

  • Ζωγραφική

Ο εικαστικός Αντώνης Αντωνίου παρουσιάζει την τελευταία σειρά έργων του,με βασικό υλικό τον γύψο. Στα νέα του έργα, η οπτική στην μελέτη του σώματος αλλάζει, δεν αναζητά τα όρια του μέσα στον χώρο/περιβάλλον αλλά ανακαλύπτει την δομή του. Οι έννοιες της ευαλωτότητας και της ευθραυστότητας, της ζωής και του σώματος, αποκτούν πυρηνική σημασία στα έργα του. Μέσα από έναν πλούσιο, δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με την ιστορία της τέχνης, τα γλυπτά του σχολιάζουν τη σύνδεση του πόνου και της ηδονής ενώ ταυτόχρονα θίγουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση του κάθε ανθρώπου και το νόημα της ύπαρξης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.