Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Γιάννη Μετζικώφ για την έκδοση "Ενδύματα και διηγήματα" στον Ιανό

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία του Αλέξανδρου Αβδελιώδη στο πιάνο, ενώ οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη και Θεοδώρα Σιάρκου θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ενδύματα και διηγήματα

Η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και οι εκδόσεις Καπόν οργανώνουν μία εκδήλωση για τον Γιάννη Μετζικώφ τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ.. Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον ζωγράφο και σκηνογράφο, Γιάννη Μετζικώφ για την έκδοση "Ενδύματα και διηγήματα"

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια. Στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη και Θεοδώρα Σιάρκου θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Είσοδος ελεύθερη | Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Χρησιμοποιώντας μολύβια με ευφράδεια πινέλου και κεντώντας με λιγοστό χρώμα τέμπερας το χαρτί, ο Γιάννης Μετζικώφ, βασιζόμενος σε προσωπική μακροχρόνια έρευνα, έπλασε 200 και πλέον περίτεχνα σχέδια ανθρώπων και παραδοσιακών φορεσιών, χαρίζοντάς μας ένα πανόραμα ακριβών κειμηλίων από το παρελθόν του τόπου μας. Οι εκατοντάδες μορφές σμίγουν στις σελίδες του βιβλίου με είκοσι τρεις ιστορίες που εξέρχονται από τα κασελάκια της μνήμης του, κουβαλώντας ολόκληρα κομμάτια της αλλοτινής ζωής στον ελλαδικό χώρο, για να μας αφηγηθούν, με εναλλασσόμενο δέος και χιούμορ, προξενιά και πολέμους, θανάτους, γάμους, γέννες και φονικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.