Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

Παιδαγωγικές του κοινού

Οι "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" αποτελούνται από μια ομαδική εικαστική έκθεση, καθώς και από ένα δημόσιο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα της έκθεσης στις 19, 20, 21 Οκτωβρίου στο Οχτώ, σε επιμέλεια των Γκίγκη Αργυροπούλου, Βασίλη Νούλα, Κώστα Τζημούλη.

Παιδαγωγικές του κοινού

Η έκθεση συγκεντρώνει καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία και προτείνει μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού μέσα από στιγμές δημιουργικής συνύπαρξης, επίμονες αναζήτησεις και χειρονομίες αντίστασης, απόπειρες μελέτης του "πώς στεκόμαστε μαζί".

Συνδυάζοντας καλλιτεχνικές και κοινωνικές μεθοδολογίες, πρακτικές των κοινών αλλά και τρόπους λειτουργίας του κοινού, η έκθεση και το δημόσιο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει επιχειρούν να λειτουργήσουν σαν ένα εργαστήρι για παιδαγωγικές κοινωνικές πρακτικές, εγγενείς αντιστάσεις και συλλογικά αποτυπώματα, που μπορούν να συμβάλλουν σε νέα εργαλεία του κοινωνικού και του πολιτικού. 

Παιδαγωγικές του κοινού

Το δημόσιο πρόγραμμα απαρτίζεται από τους: Δήμητρα Ιωάννου (εργαστήριο πειραματικής δημιουργικής γραφής), Eliana Otta (εργαστήριο), Εργαστήριο Τέχνη και Κοινωνικές Πρακτικές στο Τμήμα Πολιτισμού Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ανοιχτό εργαστήριο σφραγίδας), Θεοδώρα Μαλάμου (παρουσίαση) Χριστίνα Πετκοπούλου (παρουσίαση), Γιάννης Χατζηασλάνης (παρουσίαση), Forensic Architecture (προβολή ταινίας), Jeremy Deller (προβολή ταινίας), Jumana Manna (προβολή της ταινίας).

Παιδαγωγικές του κοινού

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Forensic Architecture, Μαρία Γεωργούλα, Jeremy Deller, Simon Ferdinando, Ζήσης Κοτιώνης, Μαρία Λιανού & Αλέξανδρος Χριστοφίνης, Ειρήνη Λιναρδάκη, Jumana Manna, Χριστίνα Μίτρενσε, Vincent Parisot, Renee Ridgway, Εύη Ρουμάνη, Andrea Sitara Gran, Εύα Στεφανή, Γιάννης Χατζηασλάνης, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης) και το Εργαστήριο Τέχνη και Κοινωνικές Πρακτικές στο Τμήμα Πολιτισμού Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (συμμετέχουν: Ζωή-Δανάη Αστερατάκη, Ελισάβετ-Αγάπη Παντελαίου, Άννα Καραγιάννη, Έφη Καραγιαννάκη).

Παιδαγωγικές του κοινού

Η έκθεση και το δημόσιο πρόγραμμα πραγματοποιείται με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εγκαίνια: 28/9 (8μμ.)

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

EIGHT / ΤΟ ΟΧΤΩ

Πολυτεχνείου 8, Ομόνοια
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα βιβλίο για "Ναυαγούς" παρουσιάζεται στο Eteron

Στον χώρο του Eteron θα φιλοξενηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε "Ναυαγοί. Ιστορίες οικογενειακές και άλλες μέσα στην Ιστορία του μεταπολεμικού κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/01/2025

Δύο νέα αστυνομικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Άγρα

Δείτε εντός δύο νέους τίτλους του εκδοτικού οίκου που είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις του είδους.

Μιλώντας για την ψυχική υγεία μέσα σε έναν κόσμο σε κρίση

Παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων το βιβλίο του Θόδωρου Μεγαλοικονόμου "Ποια ψυχική υγεία και ποια ψυχιατρική, σε ποια κοινωνία".

"Η κοινωνία της Μπέλλας και του Χάρη: Μια φάρμα": Η Ειρήνη Ηλιοπούλου ζωντανεύει τη φύση με ζωγραφική και γλυπτική

Η καλλιτέχνιδα μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε έναν κόσμο όπου η φύση και τα ζώα αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από 25 ζωγραφικά έργα και 75 κεραμικά γλυπτά, αποτυπώνοντας με δεξιοτεχνία τη ζωντάνια και την αθωότητα της ζωής.

Ξεναγήσεις στην έκθεση "1967-1974. Κουλτούρες σε Αντιπαράθεση: Ζωή, Τέχνη, Προπαγάνδα" από τον Τάσο Σακελλαρόπουλο

Ανακαλύπτοντας τη διττή πολιτιστική και ιδεολογική πραγματικότητα της επταετίας της δικτατορίας.

Τελευταία ευκαιρία για την έκθεση "Ένδυμα Ψυχής" στη Θεσσαλονίκη

Η έκθεση αναδεικνύει την τέχνη του ελληνικού ενδύματος μέσα από τη μοναδική σύνθεση φωτογραφίας και κεντητικής, με πάνω από 70 παραδοσιακές φορεσιές να "ντύνουν" σύγχρονα πρόσωπα και να αφηγούνται την ιστορία του ελληνισμού.

Ένα graphic novel μάς μαθαίνει πώς αναπαράγεται η κοινωνική ανισότητα

Η "Διάκριση" της Τιφέν Ριβιέρ, εμπνευσμένη από το έργο του κοινωνιολόγου Πιερ Μπουρντιέ, κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Αντίποδες.