Τα AI έργα της Γιούλας Παπαδοπούλου ταξιδεύουν στη Ρουμανία

Μετά το Μόντρεαλ, το Σάο Πάολο και το Λος Άντζελες, έργα βίντεο της Γιούλας Παπαδοπούλου, φτιαγμένα αξιοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ταξιδεύουν σε δύο πόλεις της Ρουμανίας.

Γιούλα Παπαδοπούλου

Δύο έργα-βίντεο της καλλιτέχνιδας Γιούλας Παπαδοπούλου θα προβληθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε δύο πόλεις στη Ρουμανία, τα οποία είναι φτιαγμένα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και έχουν ταξιδέψει πέραν από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: Ophelia" θα προλβηθεί στην Τιμισοάρα στις 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2023, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα Coatings-VideoArt Garden. Πρόκειται για ένα τετραήμερο event αφιερωμένο στο πειραματικό και εικαστικό βίντεο, που πραγματοποιείται στο ιστορικό κτίριο Cazarma U σε διοργάνωση της ομάδας Copia Originala. Το έργο έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε διάφορες διοργανώσεις στη Γαλλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τις Η.Π.Α. και έχει βραβευθεί στον Καναδά.

Ακολούθως, το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: News from 2050" θα παρουσιαστεί στο Βουκουρέστι, το οποίο έχει παρουσιαστεί στο Video Art Projects στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Frontpage project στην Αθήνα και στο φεστιβάλ Video Art Μηδέν στην Καλαμάτα. Ένα νέο φεστιβάλ στο Βουκουρέστι, το SoMe Festival, διοργανώνει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου μια ιδιότυπη έκθεση με έργα AR (Augmented Reality) σε 33 σημεία της πόλης (μουσεία, γκαλερί, καλλιτεχνικά στέκια, κλπ) και το έργο θα εκτίθεται τροποποιημένο σε μορφή AR.

Η Γιούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ), Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΑΣΚΤ) και από το 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τη βιντεοτέχνη στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο Κρήτης). Το εικαστικό της έργο εστιάζει στη βιντεοτέχνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Festival Μηδέν στην Καλαμάτα. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες στα https://timisoara2023.eu/en/events/coatings-videoart-garden/ & https://marginal.ro/project/some-festival/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Γράφοντας τη ζωγραφική": Τα ημερολόγια του Αλέξη Ακριθάκη γίνονται βιβλίο

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/11/2024

Το Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού μιλά για "Επανάσταση, έθνος-κράτος και αρχαιοελληνικό ιδεώδες"

Ο συλλογικός τόμος σε επιμέλεια Γκόλφω Μαγγίνη και Δημήτρη Αρβανιτάκη παρουσιάζεται στο μουσείο.

"The Self Behind the Window": Η αποστασιοποιημένη ματιά του σύγχρονου ανθρώπου σε μια εικαστική έκθεση

Τα έργα του Δημήτρη Πολυχρονιάδη αποτυπώνουν προσωπικούς του προβληματισμούς σε ό,τι αφορά τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία.

Ανακαλύψτε τα δύο νέα βιβλία ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Βακχικόν

Κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο δύο νέα μεταφρασμένα μυθιστορήματα.

"Ποσειδών": Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Δημάκη στον "Ευριπίδη"

Για το βιβλίο του συγγραφέα των "17 Κλωστών" θα μιλήσει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Δανάη Λουκάκη.

"Το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε" έγινε βιβλίο

"Στα τρία κόρνερ, πέναλτι" είναι ο υπότιτλος του βιβλίου του Γιάννη Αλεξίου και μάλλον οι μυημένοι θα τον αισθανθούν λίγο παραπάνω.

"Μην ξεχνάς να με θυμάσαι": Ένα νέο βιβλίο ξένης λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Διόπτρα

Διαβάστε εντός την περίληψη του καινούργιου τίτλου που έρχεται σύντομα από τον εκδοτικό οίκο.