Τα AI έργα της Γιούλας Παπαδοπούλου ταξιδεύουν στη Ρουμανία

Μετά το Μόντρεαλ, το Σάο Πάολο και το Λος Άντζελες, έργα βίντεο της Γιούλας Παπαδοπούλου, φτιαγμένα αξιοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ταξιδεύουν σε δύο πόλεις της Ρουμανίας.

Γιούλα Παπαδοπούλου

Δύο έργα-βίντεο της καλλιτέχνιδας Γιούλας Παπαδοπούλου θα προβληθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε δύο πόλεις στη Ρουμανία, τα οποία είναι φτιαγμένα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και έχουν ταξιδέψει πέραν από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: Ophelia" θα προλβηθεί στην Τιμισοάρα στις 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2023, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα Coatings-VideoArt Garden. Πρόκειται για ένα τετραήμερο event αφιερωμένο στο πειραματικό και εικαστικό βίντεο, που πραγματοποιείται στο ιστορικό κτίριο Cazarma U σε διοργάνωση της ομάδας Copia Originala. Το έργο έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε διάφορες διοργανώσεις στη Γαλλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τις Η.Π.Α. και έχει βραβευθεί στον Καναδά.

Ακολούθως, το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: News from 2050" θα παρουσιαστεί στο Βουκουρέστι, το οποίο έχει παρουσιαστεί στο Video Art Projects στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Frontpage project στην Αθήνα και στο φεστιβάλ Video Art Μηδέν στην Καλαμάτα. Ένα νέο φεστιβάλ στο Βουκουρέστι, το SoMe Festival, διοργανώνει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου μια ιδιότυπη έκθεση με έργα AR (Augmented Reality) σε 33 σημεία της πόλης (μουσεία, γκαλερί, καλλιτεχνικά στέκια, κλπ) και το έργο θα εκτίθεται τροποποιημένο σε μορφή AR.

Η Γιούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ), Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΑΣΚΤ) και από το 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τη βιντεοτέχνη στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο Κρήτης). Το εικαστικό της έργο εστιάζει στη βιντεοτέχνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Festival Μηδέν στην Καλαμάτα. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες στα https://timisoara2023.eu/en/events/coatings-videoart-garden/ & https://marginal.ro/project/some-festival/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.