Ο Σταμάτης Πολενάκης μάς παρουσιάζει "Το κυπαρίσσι του βυθού" του Νίκου Κορνήλιου

Στην παρουσίαση των ποιημάτων το κοινό θα συζητήσει και θα αυτοσχεδιάσει πάνω στους τρόπους που διαβάζουμε ένα ποίημα.

Το κυπαρίσσι του βυθού

Οι Εκδόσεις Loggia μας προσκαλούν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου (7.30-9.30 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει όπου ο Σταμάτης Πολενάκης θα παρουσιάσει "Το κυπαρίσσι του βυθού", τα ποιήματα του Νίκου Κορνήλιου. Στην παρουσίαση του βιβλίου το κοινό θα συζητήσει και θα αυτοσχεδιάσει πάνω στους τρόπους που διαβάζουμε ένα ποίημα.

Τα ποιήματα αυτού του τόμου είναι ασκήσεις στη γλώσσα και ξεκίνησαν πριν από πέντε δεκαετίες. Πολλές φορές, αποτέλεσαν τον πυρήνα μιας ταινίας, μιας σκηνής ή ενός πλάνου. Πιο συχνά, αυτονομήθηκαν. 

Ο Νίκος Κορνήλιος (1954, Αθήνα) είναι σκηνοθέτης. Το 1973 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου σπούδασε αρχιτεκτονική και σύνθεση και στη συνέχεια έγραψε σύγχρονη μουσική για ευρωπαϊκά ορχηστρικά σύνολα. Το 1982 γύρισε τη μουσική ταινία "Trois mouvements". Το 1989 επέστρεψε στην Ελλάδα και αφοσιώθηκε στον κινηματογράφο. Ταινίες μεγάλου μήκους: "Ισημερία" (1991), "Το Αθώο Σώμα" (1996), "Ο Κόσμος Ξανά" (2001), "Η Μουσική των Προσώπων" (2006), "11 συναντήσεις με την πατέρα μου" (2011), "Μητριαρχία" (2013), "Το Κυπαρίσσι του Βυθού" (2015), "Η Τέχνη Καταστρέφει" (2018), "Τραγουδώ αν Τραγουδάς" (2020). Οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις στο Theatre National de Chaillot (Γαλλία), στο Εθνικό Θέατρο και σε άλλα θέατρα της Αθήνας. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.