Ο χώρος τέχνης El Paso 176 71 συστήνεται στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την έκθεση "365 + 1 sunsets of exception"

Ένας νέος ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός χώρος στην Καλλιθέα μας συστήνεται.

365 + 1 sunsets of exception

Το El Paso 176 71 συστήνεται στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την έκθεση "365 + 1 sunsets of exception (365 + 1 ηλιοβασιλέματα εξαίρεσης)", που κάνει εγκαίνια την Παρασκευή, 26 Μαΐου.

Το El Paso 176 71 είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός χώρος στην Καλλιθέα (Αθήνα), ο οποίος "δανείζεται" το όνομά του από το τοπωνύμιο της γειτονιάς που τον φιλοξενεί. Στόχος του είναι η κοινωνική ενεργοποίηση, μέσα από συνεργασίες και δράσεις, εκθέσεις και προβολές, με διακύβευμά αυτών, την ανάπτυξη ουσιαστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ συμμετεχόντων και κατοίκων. Μέσα από την αλλαγή χρήσης του χώρου, ζητούμενό του, η "αναμέτρηση" με υπαρκτούς και καθημερινούς προβληματισμούς και το άνοιγμα της δραστηριότητάς του στη γειτονιά και την πόλη, ως οργανικό στοιχείο της καθημερινότητας, προς μια επανεφεύρεση του συλλογικού.

Η πρώτη έκθεση του El Paso με τίτλο "365 + 1 sunsets of exception" επιχειρεί να φωτίσει τέσσερις όψεις, τέσσερα είδη της αίσθησης που προκύπτουν από αυτό το συμβάν των πολλαπλών αλλαγών. Τέσσερις χειρονομίες επανα-κατοίκησης, μετατροπής, επανάχρησης και εφευρέσεων διαδρομών, αποδίδουν διαφορετικές αποχρώσεις της εξαίρεσης, επιμέρους διαχειρίσεις της και συντείνουν σε ένα χρονικό εντοπισμού της μεταβολής και των απωλειών που εκείνη επιφέρει.

Δύο καταβυθίσεις στο νέο σκηνικό της πόλης, ένα παιχνίδι και μία κηδεία ανιχνεύουν τις απηχήσεις της εξαίρεσης. Από την εγγραφή και την απεγγραφή των διαστρωμάτωσεων του χρόνου στο οικοδομικό υλικό, μέχρι την ανάδειξη των στοιχείων που συναντά το βλέμμα στην αναδυόμενη εικόνα της πόλης κι από τη συμμετοχή του κοινού της έκθεσης σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, μέσα σε ένα σκηνικό ανοικοδόμησης και σφράγισης χώρων ελευθερίας, μέχρι την παρακολούθηση μιας πομπής πολιτών, που αδυνατεί να έχει πρόσβαση στην επιτέλεση του πένθους, ο Στέφανος Κουτρούλης, η Βέρα Χοτζόγλου, οι Sphinxes (Μάνος Φλέσσας & Ιωάννα Τσάκαλου) και η Κατερίνα Μαρκουλάκη, αντίστοιχα, εισάγουν στον εκθεσιακό χώρο και από έναν ορίζοντα. Ακολουθώντας τις γραμμές φυγής στο σώμα του συλλογικού, στρέφονται, μέσα από τον ορίζοντα της εξαίρεσης, σε εκείνα τα εξαιρετικά ηλιοβασιλέματα.

Info: El Paso 176 71 (Σαρανταπόρου 6, 176 71, Καλλιθέα) | 26/5-10/6 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ.: 4-8.30 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.