5+1 βιβλία για τη γιορτή της μητέρας

Συγκεντρώσαμε βιβλία ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, γνώσεων και πρακτικούς οδηγούς, καθώς και πανέμορφα παιδικά βιβλία που ταιριάζουν στο πνεύμα της ημέρας.

Γιορτή της μητέρας στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται στη χώρα μας από το 1929, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, και είναι μία από τις πιο σημαντικές γιορτές παγκοσμίως. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να τιμήσουμε τις γυναίκες που μας έφεραν στη ζωή και μας την ομορφαίνουν με κάθε τρόπο. Ακολουθούν επιλεγμένοι τίτλοι ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, γνώσεων και πρακτικοί οδηγοί, καθώς και πανέμορφα παιδικά βιβλία που ταιριάζουν στο πνεύμα της ημέρας!

Τα θαύματα (Ελένα Μεδέλ, μτφρ. Χριστίνα Θεοδωροπούλου)

Τα θαύματα

Η Μαρία πιστεύει ότι τη ζωή µας δεν την ορίζει η οικογένεια αλλά το χρήµα. Όταν αποφασίζει να φύγει από την επαρχιακή της πόλη για να δουλέψει στην πρωτεύουσα, εγκαταλείπει και τη νεογέννητη κόρη της. Τις νύχτες όµως έρχεται στη σκέψη της εκείνο το µωρό. Πολλά χρόνια αργότερα, η εγγονή που δε γνώρισε, η Αλίθια, εγκαταλείπει τη µητέρα της και προσπαθεί να επιβιώσει στην πρωτεύουσα δουλεύοντας πωλήτρια. Δεν έχει όνειρα, µόνο τον ίδιο πάντα εφιάλτη: την αυτοκτονία του πατέρα της. Γιαγιά και εγγονή έχουν η καθεµιά τη δική της εκδοχή για ό,τι συνέβη. Δε θα γνωριστούν ποτέ, αν και, µε κάποιον τρόπο, θα διασταυρωθούν. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια (Έλενα Ακρίτα)

Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια

"Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια!" φώναξε το κοριτσάκι κι έπεσε από το ποδήλατο. Ξανασηκώθηκε κι έπεσε ξανά. Και ξανά και ξανά. Μέχρι που πέταξε τις βοηθητικές ρόδες και συνέχισε τον δρόμο του. Το βιβλίο αυτό ξεδιπλώνει τις σκοτεινές σελίδες πίσω από μια φαινομενικά λαμπερή ζωή. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Όταν σου έδειξα τον ήχο του κόσμου (Τορόση Ελένη)

Όταν σου έδειξα τον ήχο του κόσμου

Ποιο είναι το συναίσθημα ενός παιδιού, όταν πρέπει να εξηγήσει στην κουφή μητέρα του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους; Αυτό αφηγείται η Ελένη Τορόση στο μυθιστόρημά της και παράλληλα περιγράφει ένα ταξίδι στο "μακρινό άγνωστο", από την Αθήνα στο Μόναχο. Με ποιητική σοβαρότητα και λακωνικό χιούμορ η συγγραφέας μάς οδηγεί σε έναν κόσμο που τον χαρακτηρίζουν οικείες χειρονομίες και μια τρυφερή μυστική γλώσσα.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Κυριακή της μητέρας (Γκράχαμ Σουίφτ, μτφρ. Κατερίνα Σχινά)

Κυριακή της μητέρας

Μια ασυνήθιστα ζεστή μέρα του Μαρτίου 1924, στη γιορτή της Μητέρας, η εικοσιδυάχρονη Τζέιν Φέαρτσαϊλντ, καμαριέρα σε μια εξοχική έπαυλη της Αγγλίας, συναντά τον κρυφό εραστή της Πολ Σέρινγκαμ, νεαρό κληρονόμο ενός γειτονικού κτήματος. Ο μυστικός δεσμός τους μετρά μια εξαετία σχεδόν, από τότε που η Τζέιν άρχισε να εργάζεται στην έπαυλη. Τώρα ο Πολ πρόκειται να παντρευτεί μια γυναίκα που ταιριάζει περισσότερο στην κοινωνική του θέση και η σχέση τους πρέπει να τελειώσει. Το τραγικό γεγονός που θα ακολουθήσει και το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει η Τζέιν αλλάζει τη ζωή της για πάντα. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου (Φιλίπα Πέρι, μτφρ. Ιωάννα Παπαγεωργίου)

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

Σε αυτό το έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (Ντέμπι Λιόρι, μτφρ. Φίλιππος Μανδηλαράς)

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Ο Μικρός είναι ένα αλεπουδάκι που δεν έχει καθόλου κέφια. Φοβάται πως η μαμά του δε θα τον αγαπάει για πάντα. Σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις τρυφερές εικόνες, παρακολουθούμε μια ευρηματική μαμά να αποδεικνύει στο παιδί της πως η αγάπη των γονιών δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει. Η πολυβραβευμένη Ντέμπι Λιόρι, λέει για το βιβλίο της πως "πρόκειται για την υπόσχεση που δίνουμε στα παιδιά μας, αλλά και σε όλους όσους αγαπάμε".

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.