Τι είναι αυτό που κάνει τη σύγχρονη τέχνη τόσο διαφορετική; Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης απαντά

Ο νέος κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων «Cycladic Contemporary - Art Talks» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Art Talks

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει το νέο κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων "Cycladic Contemporary - Art Talks", κάθε Δευτέρα από 13/3-3/4 (6.30-8.30 μ.μ.).

Πού οφείλεται η αμηχανία που νιώθουμε συχνά μπροστά στα έργα της σύγχρονης τέχνης; Τι είναι αυτό που καθιστά αντικείμενα και εγκαταστάσεις ικανά να ενταχθούν στην κατηγορία των έργων τέχνης όταν τα ασφαλή κριτήρια με τα οποία ξέραμε να τα προσεγγίσουμε, όπως η δεξιοτεχνία ή οι αισθητικές αξίες όπως τις γνωρίζαμε, απουσιάζουν εντελώς; Συνιστά καλλιτεχνική πράξη η μεταμόρφωση του κοινότοπου; Τι απέγινε η μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση με την οποία είναι γεμάτα τα μουσεία του κόσμου και το σύμπαν των εικόνων μέσα μας; Εγκαταλείφθηκαν ή προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα του κόσμου και τις καινούριες ανάγκες του ανθρώπου; Και αν ισχύουν οι παραπάνω προβληματισμοί, τι είναι αυτό που κάνει τη σύγχρονη τέχνη τόσο δημοφιλή και γεμίζει τα μουσεία και τις εκθέσεις της σε όλο τον κόσμο;

Ο κύκλος αυτός θα αποτελέσει ένα εικονικό ταξίδι σε σημαντικές εκθέσεις και εκθέματα μουσείων σύγχρονης τέχνης ανά τον κόσμο με προβολή πλούσιου εικονογραφικού υλικού, ακολουθώντας ένα συνδυασμό κοινωνικοϊστορικής, φορμαλιστικής και σημειολογικής προσέγγισης.

H σειρά συναντήσεων "Contemporary Art Talks" έχει στόχο να διερευνήσει το ευρύ και σύνθετο πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη εικαστική σκηνή και στιγμάτισαν με το έργο τους τη σύγχρονη ιστορία της τέχνης, μουσεία με ισχυρό αντίκτυπο και πολιτιστικοί θεσμοί που διαμορφώνουν τις τρέχουσες συνθήκες αποτελούν μερικά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

Κάθε Δευτέρα από τις 13/3 μέχρι τις 3/4
Ομιλητής: Παντελής Τσάβαλος
Κόστος 4 online συναντήσεων: 20€
Πληροφορίες: 2107228321

Προπώληση μέσω viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.