"ΦΑΤ & ΘΙΝ": Μια περφόρμανς με αφορμή το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις"

Οι καλλιτέχνες Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρότζεκτ στο A FOREST.

ΦΑΤ & ΘΙΝ περφόρμανς Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία & Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις", η επιμελητική ομάδα miss dialectic παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου την περφόρμανς "ΦΑΤ & ΘΙΝ" της Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου: "Θα σας πω ένα από τα παραμύθια του λαού μας: είναι κάποιος που αιωρείται ενώ δεν θέλει να αιωρείται".

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης και οι περαστικοί της οδού Καλλιδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περφόρμανς στον χώρο A FOREST, που φιλοξενεί τη δράση.

Η Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως χορεύτρια και performer. Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Είναι κινηματογραφιστής και συγγραφέας. Κινηματογραφεί σε φιλμ Σούπερ 8 και έχει εκδόσει τα βιβλία Ιάκωβος (αντίποδες, 2016) και Βόυτσεκ / Ουρανός Άουσβιτς (Άγρα, 2021).

Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" βασίζεται στο ερευνητικό έργο "Μεταμορφώσεις. Τέχνες και παραμύθια. Μια σύγχρονη ανθολογία" της Ελεάννας Παπαθανασιάδη με συμμετέχοντες/ουσες τους/τις Γιαννίκο Βασιλούλη, Εύα Βασλαματζή, Πάκυ Βλασσοπούλου, Στάβια Γριμάνη, Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη, Μυρτώ Κατσιμίχα, Φάνη Καφαντάρη, Δήμητρα Κονδυλάτου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Καρολίνα Κρασούλη, Παναγιώτη Λουκά, Ναταλία Μαυρωτά, Ελένη Μπαγάκη, Παναγιώτη Μπάρα, Κοσμά Νικολάου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλη Παπαγεωργίου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ρήγα, Εύη Σουγκάρα, Στεφανία Στρούζα, Κατερίνα Τριχιά, Εβίτα Τσοκάντα, Φωτεινή Χανδρά, Κλέα Χαρίτου, Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου, CLOTHESLINES (Ελευθερία Αράπογλου & Μέτυ Τσουκάτου), Fake Office & hush—hush, Hypercomf, Jacob Moe και Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη & Γιάννη Δελαγραμμάτικα).

Μπορείτε να βρείτε την ψηφιακή έκδοση εδώ.

Info: A FOREST (Καλλιδρομίου 40, Εξάρχεια) | Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 8 & 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.