Ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος επανασυστήνει τους εγκαταλελειμένους χώρους του Ελληνικού

Μετά από την επιτυχημένη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Αρσενικό», ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος επιστρέφει στο Φουάρ με νέο φωτογραφικό project.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Μετά από την επιτυχημένη φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Αρσενικό", ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος επιστρέφει στο Φουάρ, με το φωτογραφικό project "Πουθενά – παρακαλείται ο τελευταίος επιβάτης να επιβιβαστεί", η παρουσίαση του οποίου πραγματοποιείται από 11 έως 22 Ιανουαρίου, σε επιμέλεια Αθανασίας Πορτοκάλη. 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

"Πριν από κάποια χρόνια κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τα κτίρια του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Με στενοχώρησε αυτή η εγκατάλειψη. Εγώ από αυτό το αεροδρόμιο έχω αναμνήσεις. Ταξίδεψα ως παιδί. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, της Ολυμπιακής. Θυμάμαι τη γιαγιά μου που πήγαινε στον γιο της στην Αμερική. Μόνο με Ολυμπιακή ταξιδεύω, παιδάκι μου, έλεγε, να μείνουν τα λεφτά στην Ελλάδα.” Το φωτογραφικό project "Πουθενά – παρακαλείται ο τελευταίος επιβάτης να επιβιβαστεί", παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στον πολυχώρο Magaze, στην Αιόλου και το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς στα πολιτιστικά δρώμενα του Δημου Ερμούπολης, στην Σύρο. Οκτώ χρόνια μετά, η έκθεση επανασυστήνεται με έναν διαφορετικό τρόπο και μια διαφορετική αισθητική, στον πολυχώρο Φουάρ, στο κέντρο της Αθήνας. 

Εγκαίνια: 11/1 (7 μ.μ.)

Info: Πολυχώρος Φουάρ | 11-22/1 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.