"ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ": Ένας διάλογος σύγχρονης και παραδοσιακής κεραμικής

Η έκθεση που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης καλλιτεχνικης διαμονής σύγχρονης κεραμικής τέχνης 2022.

'ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ'

Η Greek Ceramics Contemporary εγκαινιάζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο MON COIN Studio, την έκθεση σύγχρονης κεραμικής με τίτλο "ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ" των καλλιτέχνιδων Αριάδνης Στροφύλλα και Beatrice Guilleman

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης καλλιτεχνικης διαμονής σύγχρονης κεραμικής τέχνης 2022 που διοργανώνει και συντονίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την πολύ σημαντική βοήθεια του κεραμίστα Κωνσταντίνου Νεοφύτου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου.

Αριάδνη Στροφύλλα, Beatrice Guilleman

Οι δύο καλλιτέχνιδες συμμετείχαν στην ερευνητική διαμονή με στόχο να εξερευνήσουν σημεία συνάντησης της τέχνης τους με τον τόπο και να φέρουν πιο κοντά την παραδοσιακή κεραμική της Ρόδου με τη σύγχρονη κεραμική τέχνη. Έχοντας μελετήσει το ροδιακό τοπίο, την ιστορία, τη φύση και την αρχιτεκτονική του νησιού, παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από τις ιστορίες των Ιπποτών, τα σκαλιστά αναρριχώμενα φυτά των τειχών του κάστρου, τα αρχαία μαρμάρινα γλυπτά με μορφές ζώων και τα παραδοσιακά μωσαϊκά των κτιρίων, που δημιούργησαν με τοπικές παραδοσιακές τεχνικές αλλά και σύγχρονες τεχνικές πειραματισμού, φέρνοντας τα αντικείμενα του παρελθόντος πιο κοντά στο "τώρα".

Η έκθεση φιλοξενείται στο MON COIN Studio στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να "συστήσει" στο κοινό περιοχές της Ελλάδας με έντονη κεραμική δραστηριότητα και να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο παραδοσιακό επάγγελμα της κεραμικής.

Εγκαίνια: 2/12 

Info: MON COIN Studio | 2-9/12 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Σαβ.: 10 π.μ. - 5 μ.μ., Κυρ.: 10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.